Lamsrack in groene kruiden marinade

Lamsrack in groene kruiden marinade

Een recept voor lamsrack met zelfgemaakte groene kruiden marinade. Een recept voor de BBQ met een product uit ons Texels lamvleespakket.

Voorbereiding:

Bereiding:

Voor: 2 personen

Ingrediënten

 • 1 Lamsrack
 • 2 Takjes rozemarijn
 • 2 Takjes tijm
 • 2 Teentjes knoflook
 • 1 Citroen
 • 50 Milliliter olijfolie
 • Versgemalen zwarte peper
 • Zeezout
 1. Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden. Dit betekent dat een deel van het BBQ rooster vrij is van brandende kolen of dat er bij de gas BBQ één van de branders niet aan staat.

 2. Haal het lamrack uit de verpakking en dep het rondom droog met keukenpapier. Snijd vervolgens de vetzijde kruislings in met een scherp mes en bestrooi het vlees rondom met wat versgemalen zwarte peper en zeezout.

 3. Neem er vervolgens de keukenmachine bij en doe hier de olijfolie, het sap en de rasp van de citroen, de tenen knoflook en de blaadjes rozemarijn en tijm in. Draai de ingrediënten in de keukenmachine tot een grove marinade en smeer het lamsrack hier rondom mee in.

 4. Is de BBQ op temperatuur? Leg het lamsrack dan op het indirecte deel van de BBQ (waar het vlees niet direct verhit wordt) en sluit de BBQ met de deksel.

 5. Gaar het lamsrack nu tot een kerntemperatuur van 50 graden. Dit duurt ongeveer 20 minuten, maar gebruik een kernthermometer om zeker te zijn van je zaak.

 6. Is de kerntemperatuur van 50 graden bereikt? Dn mag het vlees verplaatst worden naar het directe deel van het BBQ rooster, zodat het vlees rondom dichtgeschroeid kan worden. Doe dit in 5 á 6 minuten en haal het lamsrack vervolgens van de BBQ.

 7. Laat het lamsrack zonder afdekken een kleine 10 minuutjes rusten en snijd het vlees vervolgens aan. Eet smakelijk!

Koopeenkoe.nl

Trek gekregen in lamsrack? Koopeenkoe.nl verkoopt vleespakketten met heerlijk lamsvlees, rechtstreeks van de boer. Wij houden niet van geheimzinnigheid over waar je eten vandaan komt. Koop een van onze vleespakketten en heb altijd goed vlees in je vriezer!