INGREDIËNTEN

Pico di Gallo saus:
3 Roma tomaten
1 rode ui
1 kleine Jalapeno peper
¼ groene paprika
wat fijn gehakte koriander naar smaak
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel zout
2 tenen fijn gehakte knoflook
4 eetlepels citroensap
4 eetlepels ketchup
6 eetlepels mayonaise

Mini Mexicaanse Tortilla Hamburgers:
4 runder hamburgers (halveren – dus 8 mini’s!)
8 Blaadjes sla
4 Wraps
4 Plakjes Cheddar Cheese
Nacho’s (1 zak – jouw favoriete smaak)
Pico di Gallo saus

Mexicaanse Mini Tortilla Hamburgers met Pico di Gallo saus

Auteur: Noesjka

Bereiding Saus

Snij/hak alle groenten en kruiden fijn en meng ze in een kom

Meng in een apart bakje het citroensap met de zout en peper en giet het over de groenten

Meng nu de ketchup en de mayonaise in een apart bakje

Voeg nu de inhoud van beide bakjes samen en schep een paar keer om en dek het schaaltje af

Laat de smaken van de ingrediënten nu even lekker intrekken in de koelkast tot gebruik. Na een dag smaakt ook deze saus nóg lekkerder!!

Bereiding Hamburgers:

Laat het vlees op kamertemperatuur komen en snij de hamburgers door midden

Vouw de wraps dubbel en rooster ze knapperig in het broodrooster. Indien klaar, snij ze nu overdwars door midden en leg op ieder een blaadje sla

Snij de plakjes cheddar schuin doormidden

Verhit wat olijfolie (in mijn keramische pan gebruik ik trouwens geen olie/boter) in een grote koekenpan en leg de hamburgers erin

Bak beide kanten van de hamburgers goudbruin – let op: niet te lang want deze hamburgers zijn super vers en dus het lekkerste als ze nog rosé of nét niet meer rosé zijn!!

Leg de hamburgers op de blaadjes sla, plakje cheddar erop, lepel de Pico di Gallo erop, strooi wat Nacho’s er omheen en klaarrrrr!!