INGREDIËNTEN

1 pakje rundergehakt van Koop een Koe
1 fles Passata di pomodoro (AH biologisch 690 gram)
1 eetlepel kappertjes
200 gram jonge geraspte kaas 30+
1 rode ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
350 gram volkoren penne
Peper uit de molen
1 theelepel Italiaanse kruiden (AH Biologisch)
1 groot bekertje crème fraîche (200 gram)

Ovenschotel met penne en gehakt

Auteur: Loes

Kook de penne al dente volgens de instructie op de verpakking. Afgieten en goed laten uitlekken.

Rul het gehakt tot het gaar is (geen boter of olie toevoegen!)

Zet het vuur lager en bak de ui en de knoflook 2 minuten mee.

Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel er de Passata di pomodoro overheen.

Strooi de kappertjes over het tomaatmengsel.

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht 160 graden)

Meng in een kom crème fraîche, geraspte kaas en verse peper. Goed omroeren totdat er een glad mengsel ontstaat.

Verdeel de penne gelijkmatig over de tomatensaus.

Verdeel het crème fraîche-mengsel voorzichtig over de penne, zodat deze helemaal bedekt is (Let op: niet ingesmeerde penne wordt héél hard!)

Zet de schaal ongeveer 20 minuten in het midden van de oven totdat er een mooi goudbruin korstje op de schotel zit.