Recept pasta met Griekse gehaktballen

Pasta met gehakt en verse groenten

Auteur: Annelieke

Ingrediënten

Gehaktballen:
  • 300 gram rundergehakt
  • 450 gram gehakte spinazie (diepvries)
  • 100 gram feta
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 1 el oregano
  • 1 el peterselie
  • 3 flinke handen paneermeel
  • 2 tl citroensap
  • 1 ei
Saus:
  • 1 pakje passata di pomodore (500 gram)
  • 1 el oregano
  • 1 el peterselie
  • peper en zout
  • 400 gram pasta naar keuze

Bereiding:

  1. Ontdooi het gehakt en de spinazie. Laat de spinazie uitlekken in een zeef en druk zoveel mogelijk van het vocht eruit.
  2. Meng alle ingrediënten voor de gehaktballen in een kom samen en rol er minstens 20 ballen van (ligt eraan hoe groot je de ballen graag wil hebben).
  3. Breng water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin in ongeveer 5 minuten. Doe de passata bij de balletjes in de pan en gooi de oregano en peterselie erbij. Gebruik peper en zout om het geheel op smaak te maken. Laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen.
  5. Giet de pasta af en serveer met de gehaktballen en de saus.

Tip: Erg lekker met een Griekse salade. Deze kun je eenvoudig maken door rode ui in dunne halve ringen, tomaat, feta en komkommer in blokjes te snijden en dit te mengen met wat zwarte olijven, een geperst teentje knoflook, wat olijfolie en citroensap.

Koopeenkoe.nl

Trek gekregen in penne met Griekse gehaktballen? Koopeenkoe.nl verkoopt vleespakketten met heerlijk rundvlees, rechtstreeks van de boer. Wij houden niet van geheimzinnigheid over waar je eten vandaan komt. Koop een van onze vleespakketten en heb altijd goed vlees in je vriezer!