← Terug naar recepten overzicht

INGREDIËNTEN

Gehaktballen: 300 gram gehakt (1 verpakking van Koop een Koe)
450 gram gehakte spinazie (diepvries)
100 gram feta
3 tenen knoflook, geperst
1 el oregano
1 el peterselie
3 flinke handen paneermeel
2 tl citroensap
1 ei

Saus:
1 pakje passata di pomodore (500 gram)
1 el oregano
1 el peterselie
peper en zout

400 gram pasta naar keuze

Pasta met Griekse gehaktballen

Auteur: Annelieke

Bereiding:

  1. Ontdooi het gehakt en de spinazie. Laat de spinazie uitlekken in een zeef en druk zoveel mogelijk van het vocht eruit.
  2. Meng alle ingrediënten voor de gehaktballen in een kom samen en rol er minstens 20 ballen van (ligt eraan hoe groot je de ballen graag wil hebben).
  3. Breng water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin in ongeveer 5 minuten. Doe de passata bij de balletjes in de pan en gooi de oregano en peterselie erbij. Gebruik peper en zout om het geheel op smaak te maken. Laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen.
  5. Giet de pasta af en serveer met de gehaktballen en de saus.

Tip: Erg lekker met een Griekse salade. Deze kun je eenvoudig maken door rode ui in dunne halve ringen, tomaat, feta en komkommer in blokjes te snijden en dit te mengen met wat zwarte olijven, een geperst teentje knoflook, wat olijfolie en citroensap.