← Terug naar recepten overzicht

INGREDIËNTEN

Voor 4 broodjes

4 eetl. zonnebloemolie
1 teentje knoflook
1 stokbrood, in 4 stukken gesneden
1 rode ui in ringen
1 rode paprika, in stukken
4 biefstukjes
4 eetl. barbecuesaus
4-8 plakken cheddar (of belegen boerenkaas)
Zakje veldsla

Philly cheese steak sandwich van de barbecue

Auteur: Diane

Meng de zonnebloemolie en knoflook en breng op smaak met een flinke snuf grof zeezout. Snijd het stokbrood open en bestrijk de binnenkant met wat van de knoflookolie. Meng vervolgens de olie door de ui ringen en paprika. Bak de ui en paprika op een stuk aluminiumfolie zacht en goudbruin op de barbecue. Grill ondertussen ook het brood kort aan de binnenkant totdat er mooie grillstrepen ontstaan. Bak vervolgens de biefstukjes rondom goudbruin en rosé van binnen. Haal de biefstukjes van het vuur, laat ze even rusten, bestrooi met zout en peper en snijd in dunne plakken. Verdeel de plakken biefstuk op het stokbrood, bestrijk met barbecuesaus, leg de plakken kaas erop en verwarm aan de zijkant van de barbecue totdat de kaas helemaal gesmolten is (wikkel eventueel in wat aluminiumfolie als de barbecue nog erg heet is). Haal de broodjes van de barbecue, leg er wat veldsla op en verdeel de ui en paprika erover. Schep er eventueel wat barbecuesaus overheen en serveer. Eet smakelijk!