INGREDIËNTEN

Twee runderworsten van koop een koe
10 champignons
2 teentjes knoflook
2 uien
300 gram spruiten
Boter om mee te bakken
Peper en zout
Takje rozemarijn
400 gram aardappelen voor in de oven

Runderworst met roerbakgroenten en aardappeltjes uit de oven

Auteur: Stefan & Ilona

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardappelen in partjes. De meeste aardappelen voor in de oven kun je met schil eten. Leg bakpapier op de bakplaat en verspreid de aardappelen hierover. leg de twee teentjes knoflook voor de smaak tussen de aardappeltjes en strooi wat rozemarijnblaadjes over de aardappelen. Nog wat olijfolie, peper en zout en de aardappelen kunnen voor 30 à 35 minuten de oven in.

Maak de spruiten schoon en kook deze 5 minuten voor. Snijd de uien en champignons in stukjes. Smelt een beetje boter in een pan en bak de spruiten, uien en champignons in ongeveer 10 minuten gaar.

Smelt een beetje boter in een koekenpan en bak de runderworsten in ongeveer 10 minuten gaar. Keer ze regelmatig.

Eet smakelijk!

kek_worst3_klein

*Dit recept is ook te vinden op http://metzondergluten.com/recepten/runderworst-met-roerbakgroenten-en-aardappeltjes-uit-de-oven/