Runderworst met roerbakgroenten en aardappeltjes uit de oven

Runderworst met roerbakgroenten en aardappeltjes uit de oven

Auteur: Stefan & Ilona

Ingrediënten

  • Twee runderworsten van koop een koe
  • 10 champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 300 gram spruiten
  • Boter om mee te bakken
  • Peper en zout
  • Takje rozemarijn
  • 400 gram aardappelen voor in de oven
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardappelen in partjes. De meeste aardappelen voor in de oven kun je met schil eten.
  2. Leg bakpapier op de bakplaat en verspreid de aardappelen hierover. leg de twee teentjes knoflook voor de smaak tussen de aardappeltjes en strooi wat rozemarijnblaadjes over de aardappelen. Nog wat olijfolie, peper en zout en de aardappelen kunnen voor 30 à 35 minuten de oven in.
  3. Maak de spruiten schoon en kook deze 5 minuten voor. Snijd de uien en champignons in stukjes. Smelt een beetje boter in een pan en bak de spruiten, uien en champignons in ongeveer 10 minuten gaar.Smelt een beetje boter in een koekenpan en bak de runderworsten in ongeveer 10 minuten gaar. Keer ze regelmatig.

Eet smakelijk!

kek_worst3_klein

*Dit recept is ook te vinden op http://metzondergluten.com/recepten/runderworst-met-roerbakgroenten-en-aardappeltjes-uit-de-oven/