← Terug naar recepten overzicht

INGREDIËNTEN

1 sla trio op kluit
250 gr rosbief
350 gr groene asperges
200 gr bimi
1 tl tijm
0,5 citroen
klontje boter
olijfolie
zout en peper

Salade met rosbief, groene asperges en bimi

Auteur: Simone van der Koelen

1. Haal minimaal 30 minuten van te voren de rosbief uit de koelkast zodat deze op temperatuur kan komen.
2. Snijd de kontjes van de asperges en kook ze in enkele minuten beetgaar met een snufje zout. Schep de asperges uit het water en leg opzij. Kook vervolgens de bimi in enkele minuten beetgaar in hetzelfde water.
3. Dep de rosbief droog. Kruid de rosbief met de tijm, zout en peper. Verhit een klontje boter in een pan en bak de rosbief bruin aan alle zijden. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en bak de rosbief nog 10 minuten. (dit is echt afhankelijk van de gaarheid en dikte/grootte van de rosbief, goed in de gaten houden dus!) Haal de rosbief uit de pan en wikkel in aluminiumfolie, laat het 5-10 minuten rusten.
4. Verhit ondertussen een grillpan. Schep de asperges om met wat olijfolie, zout en peper en grill ze rondom in de hete pan.
5. Verdeel de salade over een schaal (vergeet deze niet te wassen). Verdeel hierover de groene asperges en de bimi. Snijd de rosbief in plakken en leg op de salade.
6. Besprenkel de salade met olijfolie, zout en peper en leg er de citroenpartjes bij.

 

* Dit recept is ook te vinden op de blog van Simone