Steak Wellington

Steak Wellington

Een rosé gegaarde steak in een knapperig bladerdeegkorstje, gevuld met paddenstoelen.

Voorbereiding:

Bereiding:

Voor: 2 personen

Ingrediënten

  • 4 el boter
  • 2 steaks
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 500 gr champignons, grofgemalen
  • 1 takje tijm, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 4 blaadjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei, licht geklopt
  1. Verhit 3 eetlepels boter in een pan en bak de steaks aan beide kanten goudbruin (4 minuten).
  2. Fruit de sjalotten, knolfook, champignons en tijm 10 minuten in het vleesvet. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Doe de champignonmassa in een fijne zeef en druk (met een lepel) al het vocht eruit.
  4. Koel de steaks en de champignonmassa voor 4 minuten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden en plaats 2 blaadjes bladerdeeg op een bakplaat.
  6. Giet de helft van de champignons op het deeg, dan een steak en dan de rest van de champignons. Bedek de steak met een blad bladerdeeg en druk de randen voorzichtig dicht met een vork.
  7. Bak de Wellington ongeveer 15 minuten in de oven. Als de kerntemperatuur 58 graden is, zijn de steaks klaar.

Koopeenkoe.nl

Trek gekregen in een Steak Wellington? Koopeenkoe.nl verkoopt vleespakketten met heerlijk rundvlees, rechtstreeks van de boer. Wij houden niet van geheimzinnigheid over waar je eten vandaan komt. Koop een van onze vleespakketten en heb altijd goed vlees in je vriezer!