Stroganoff met gehaktballen

Stroganoff met gehaktballen

Een recept voor het Russische gerecht stroganoff. We serveren de stroganoff in dit recept met rijst, maar aardappels zijn ook een passend bijgerecht.

Voorbereiding:

Bereiding:

Voor: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g gehakt
  • 50 g paneermeel
  • 1 eetl. mosterd
  • 1 ei, losgeklopt
  • Bosje peterselie, fijngehakt
  • 2 paprika’s, in smalle repen
  • 400 g champignons, in plakjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetl. paprikapoeder
  • 70 g tomatenpuree
  • 150 ml runderbouillon
  • 200 ml slagroom
  • 300 g zilvervliesrijst
  1. Meng het gehakt met de paneermeel, mosterd, paprikapoeder, een ei en de helft van de peterselie en kneed het door elkaar. Breng het gehakt op smaak met zout en peper en rol er kleine gehaktballetjes van.
  2. Verhit een pan op hoog vuur en bak de balletjes in circa 3 minuten rondom goudbruin. Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord.
  3. Bak de ui, knoflook en paprikapoeder in het bakvet van de gehaktballetjes op hoog vuur gedurende 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak de puree een minuut mee.
  4. Voeg de runderbouillon, room, paprika en de champignons toe. Breng de groente aan de kook en zet dan het vuur laag. Voeg de gehaktballetjes toe en doe de deksel op de pan. Laat circa 10 minuten zachtjes pruttelen totdat de gehaktballetjes gaar zijn en het vocht iets is ingedikt.
  5. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Serveer de stroganoff met de rijst en de rest van de fijngehakte peterselie.

Koopeenkoe.nl

Trek gekregen Stroganoff met gehaktballen? Koopeenkoe.nl verkoopt vleespakketten met heerlijk rundvlees, rechtstreeks van de boer. Wij houden niet van geheimzinnigheid over waar je eten vandaan komt. Koop een van onze vleespakketten en heb altijd goed vlees in je vriezer!