← Terug naar recepten overzicht

INGREDIËNTEN

Hoofdgerecht voor 4 personen

500 g gehakt
50 g paneermeel
1 eetl. mosterd
1 ei, losgeklopt
Bosje peterselie, fijngehakt
2 paprika’s, in smalle repen
400 g champignons, in plakjes gesneden
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 eetl. paprikapoeder
70 g tomatenpuree
150 ml runderbouillon
200 ml slagroom
300 g zilvervliesrijst

Stroganoff met gehaktballen

Auteur: Diane

Kneed het gehakt, paneermeel, mosterd, paprikapoeder en ei, helft van de peterselie en breng op smaak met zout en peper. Rol er kleine gehaktballetjes van. Verhit een pan op hoog vuur en bak de balletjes in circa 3 minuten rondom goudbruin. Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord.

Bak de ui, knoflook en paprikapoeder in het bakvet van de gehaktballetjes op hoog vuur gedurende 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee. Voeg de runderbouillon, room, paprika en champignons toe. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Voeg de gehaktballetjes toe en doe de deksel op de pan. Laat circa 10 minuten zachtjes pruttelen totdat de gehaktballetjes gaar zijn en het vocht iets is ingedikt. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de stroganoff met de rijst en de rest van de fijngehakte peterselie.