INGREDIËNTEN

4 runderworstjes van Koop een Koe
1 ei (losgeklopt)
Paneermeel
3 takjes verse basilicum
2 rode uien (gesnipperd)
2 blikken tomatenblokjes
1 eetlepel kaneel
Peper uit de molen
Olijfolie
2 tomaten
200 gram verse gewassen spinazie
100 gram gorgonzola dolce
400 gram couscous
Theelepel zout (voor de couscous)
1 eetlepel roomboter (voor de couscous)

Tajine met Runderworstjes

Auteur: Loes

Bereiden:

Haal het velletje van de worstjes en meng het worstvlees in een kom met het losgeklopte ei en het paneermeel. Draai er kleine gehaktballetjes van.

Fruit in de tajine (of in een pan met een dikke bodem) de uitjes, de steeltjes van de basilicum (blaadjes apart houden) en een flinke snuif  kaneel op laag vuur aan in een scheut olijfolie.

Voeg na een paar minuten de tomatenblokjes uit blik toe als de ui glazig is.

Goed roeren en 2 minuten verwarmen.

Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en roer deze voorzichtig door de tomatensaus.

Zet de bovenste helft van de tajine op de schaal (of de deksel op de pan) en laat 40 minuten op heel laag vuur pruttelen.

Snijd de tomaten in kleine partjes en de gorgonzola in kleine blokjes. Doe deze in een schaal samen met de spinazie en een scheutje olijfolie.

Bereid 5 minuten voordat de gehaktballetjes klaar zijn de couscous volgens de instructie op de verpakking. (meestal is dat water, olie en zout aan de kook brengen, couscous hierin wellen en na een paar minuten wat roomboter toevoegen, even laten staan).

Scheur de basilicumblaadjes in stukken en roer deze op het laatste moment, samen met een snufje kaneel door de bereide couscous.

Eet smakelijk!