← Terug naar recepten overzicht

INGREDIËNTEN

2 tartaartjes
1 teentje knoflook
1/2 theelepel sambal
2 bosuien
125 gram champignons
gedroogde tijm
zout
bladerdeeg (vers op rol)
plakjes kaas
geraspte kaas

Tartaartjes in bladerdeeg

Auteur: Anja

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal 2 tartaartjes uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.

Bak 1 fijngehakt teentje knoflook met 1/2 theelepel sambal, 2 in ringen gesneden bosui, 125 gram fijngesneden champignons en wat gedroogde tijm (naar smaak) tot de champignons zacht zijn. Breng op smaak met wat zout. Laat de champignons afkoelen.

Dep de tartaartjes wat droger met keukenpapier. Leg het bladerdeeg uit. Leg de tartaartjes er op en snijd er ruim om heen (houd de rest van het bladerdeeg apart). Beleg de beide tartaartjes met plakjes kaas. Verdeel vervolgens de champignons er over.

Bedek beide pakketjes met de rest van het bladerdeeg. Druk de randjes goed aan. Knip het bladerdeeg af . Druk met een vork de randjes nog extra goed aan. Snijd een kruis op de boven kant van de pakketjes. Leg de pakketjes in een ovenschaal. Strooi er geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Tartaartjes in Bladerdeeg dicht

* Dit recept is ook te vinden op de blog van Anja: http://www.brutsellog.nl/2015/02/06/tartaartjes-in-bladerdeeg/