INGREDIËNTEN

SALADE:
300 gram biefstuk, op kamertemperatuur
halve komkommer, zaadjes met theelepeltje verwijderd en in half maantjes gesneden
1 Little Gem sla, in reepjes
1 à 2 bospeen, geschaafd in repen met kaasschaaf of dunschiller
1 lenteuitje in ringetjes
handje cherrytomaatje, gehalveerd
handje pinda’s, grof gehakt
DRESSING:
1 1/2 eetlepel gula jawa (palmsuiker, ik gebruikte vloeibare. Je kan het evt vervangen met bruine basterdsuiker)
1 rawit of Chili peper fijngesneden, pitjes verwijderd
1/2 eetlepel gember geraspt
1/2 eetlepel sesamolie
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel vissaus
2 knoflookteentjes, fijngehakt of geraspt
1 1/2 eetlepel limoensap
zout naar smaak

Thaise Biefstuksalade

Auteur: Tessa

Zo maak je het:

Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Proef en pas aan naar smaak.

Leg de biefstuk in de marinade voor minimaal een half uurtje.

Haal de biefstuk uit de marinade, dep droog met een stuk keukenpapier en bak zoals jij hem lekker vindt. Ik bakte hem 2 à 3 minuten per kant.

Verpak het vlees na het bakken in aluminiumfolie en laat het minimaal 5 minuten rusten.

Schenk de marinade in de pan waarin je het vlees gebakken hebt of schenk het in een klein steelpannetje en laat heel even doorkoken.

Maak ondertussen de salade.

Snij de biefstuk in reepjes en leg op de salade.

Giet de warme dressing over de salade en garneer met grof gehakte pinda’s.

* Voor meer recepten van Tessa is hier haar blog