Bereiding Wagyu vlees | lekkerste bereidingswijze

Bereidingswijze Wagyu vlees

Auteur: Koopeenkoe.nl

Wagyu vlees is zeer exclusief. Het vlees is van hoge kwaliteit en is erg smaakvol en mals. Het Japanse Wagyu ras is dan ook wereldwijd populair. Zo'n bijzonder stukje vlees wil je natuurlijk op de juiste manier bereiden. Lees onze bereidingstips en geniet van een culinair diner.

Wagyu steaks

wagyu steak

Breng het vlees desgewenst op smaak met versgemalen peper en zout. Verwarm de pan en laat een reepje vet van het Wagyu-vlees smelten in de pan (als een soort van bakvet). Bak het Wagyu-vlees rondom bruin. Gaar het 1,5 minuut per kant voor rood, 2-3 minuten per kant voor rosé of 4 minuten per kant voor doorbakken (let op, dit geldt steaks van ongeveer 2 cm dik). Wikkel het in aluminiumfolie en laat het een kwartier rusten in een voorverwarmde oven op 60 °C. Snij de steak in dunne plakjes en strooi naar smaak wat extra zout op het vlees. Tip: Bak in de laatste 2 minuten een takje rozemarijn mee, dit geeft heerlijke aroma's mee aan het vlees.

Wagyu burgers

cote de boeuf

De Wagyu burgers van Koopeenkoe.nl zijn gemaakt van puur Wagyu-vlees met een beetje zout en peper. Bak de burger in een pan, laat de pan heet worden en bak de burger aan beide kanten ongeveer 3 a 4 minuten. Het vlees bevat voldoende vet, waardoor er geen boter of olie gebruikt hoeft te worden. Zorg ervoor dat je niet te veel op het vlees drukt om zo de sappen te bewaren. Laat de burger even rusten in aluminiumfolie. Ze moeten nog een beetje rood van binnen zijn, zoals een steak tartaar. Ze laten veel vet los en worden daardoor wat kleiner, maar dat is juist Wagyu; het gaat om de smaak.

Wagyu runderlappen

cote de boeuf

Bestrooi het vlees met versgemalen peper en zout. Bak het Wagyu stoofvlees in een grote pan (met deksel) rondom bruin en voeg water toe. Zet het vuur laag, de deksel op de pan en laat het 2 uur zachtjes garen. Af en toe omdraaien en bedruipen met het vocht. Proef na 1,5 uur een klein stukje van het stoofvlees om te kijken of het vlees zacht genoeg is.

Je kunt de Wagyu runderlappen ook bakken als biefstuk. Breng de runderlappen desgewenst op smaak met versgemalen zout. Smelt de boter of Wagyu-vet in een verwarmde pan en bak de runderlappen rondom bruin. Gaar de runderlappen 1,5 minuut per kant voor rood, 2-3 minuten per kant voor rosé of 4 minuten per kant voor doorbakken. Snij het vlees in mooie lapjes en bak het nog één minuut, in een bewegende pan, op hoog vuur en je hebt van stoofvlees, biefstuk gemaakt.

Wagyu slices

cote de boeuf

De Wagyu slices kan je snel bakken in een droge pan. Het vlees heeft al vet van zichzelf. Beweeg je pan telkens en na twee of drie minuten is het vlees warm en rood en ready-to-eat. Heerlijk op een salade of met witte rijst en roergebakken groentes.

Je kan het natuurlijk ook op de Japanse manier doen en fonduen in de Japanse bouillon (Shabu-Shabu) of Teppan Yaki op een hele hete plaat met sojasaus en sesamzaadjes snel rondom bakken en met stokjes en witte rijst uit een kommetje lepelen.

Dit kan je ook doen met de biefstukpuntjes en dan combineren met een Teriyaki saus, boontjes en roergebakken broccoli of Romanesco bloemkool.

Wagyu tartaar

cote de boeuf

Zorg dat de tartaar op kamertemperatuur is, breng deze desgewenst op smaak met versgemalen peper en zout aan beide kanten. Smelt in de pan een klein beetje boter of olie doen, niet te veel, gaat alleen om het bakken. De olie of boter heet laten worden en de tartaar aan beide kanten een 1,5 tot 2 minuten bakken.

Wagyu chipolataworstjes

cote de boeuf

Om het knappen van de worst tegen te gaan, kunt u ze 10 minuten voorgaren in bijna kokend water. Laat in een pan olie of boter heet borden en bak de worstjes aan beide kanten in ongeveer 6 minuten bruin en gaar.