← Terug naar recepten overzicht

INGREDIËNTEN

1 portie runderpoulet
Kruiden voor het vlees (Mijn kruidenmengsel bestaat uit vermalen limoen- en currybladeren met gerookte paprikapoeder, komijnzaad, venkelzaad, knoflookpoeder en uienpoeder.)
1 pakje gezeefde tomaten
2 uien
2 wortels 1 portie okra’s
1 oranje paprika
500 ml water
1 runderbouillon blokje
1 broodje volgens onderstaand recept

Ingrediënten broodje:
250 gram roggemeel
175 ml water
3 gram zout
3 gram kaneel
Half zakje gist

Zomerse BarBeStoof

Auteur: Nick

De bereiding van dit gerecht gebeurd op een Big Green Egg die ik heb voorverwarmd tot 200 graden Celsius.

Meng het kruidenmengsel door het vlees en plaats je pan/ovenschaal/braadslede op de barbecue en giet er een beetje olie in zodat deze opwarmt.

Het vlees vervolgens kort aanzetten.

Snij de uien in halve ringen en de wortel in ringen. Voeg ze toe aan het vlees en fruit het kort aan.

Giet de gezeefde tomaten samen met 500 ml water bij het vlees en doe het bouillon blokje erbij.

Laat dit vervolgens 1,5 uur rustig sudderen en roer ieder half uur.

Snij de paprika en de okra en voeg deze toe aan het gerecht en laat het nog een half uur rustig sudderen.

Neem 2 sneetjes brood en serveer de stoof ernaast of erop en geniet!

Broodje:

Alle ingrediënten mengen en het deeg 7 minuten kneden om vervolgens 2 uur te laten rijzen.

Het brood in het gewenste model brengen en insnijden om scheuren van het rijzen te voorkomen.

Hierna nog 30 minuten laten narijzen.

Leg op de bodem van je oven een hittebestendige schaal en giet hier vervolgens 200 ml kokend

water in. De oven voorverwarmen op 220 graden Celsius. Het brood in 25 minuten afbakken.