← Terug naar recepten overzicht

INGREDIËNTEN

1 portie gehakt
Kruiden voor het vlees (Mijn kruidenmengsel bestaat uit vermalen limoen- en currybladeren met gerookte paprikapoeder, komijnzaad, venkelzaad, knoflookpoeder en uienpoeder.)
50 gram kaas
2 paprika’s
1 courgette
1 takje rozemarijn
1 portie mini courgettes
1 banaan
1 appel (Granny smith)
1 mango
1 portie frambozen
½ limoen
1 kokosnoot

Zomerse Papri-Kaas

Auteur: Nick

De bereiding van dit gerecht gebeurd op een Big Green Egg die ik heb voorverwarmd tot 200 graden Celsius.

Meng het kruidenmengsel samen met de kaas door het gehakt.

Snij het kapje van je paprika’s af op een dusdanige manier dat je het kapje er later nog op terug kan plaatsen.
Maak de paprika’s van binnen leeg en vul ze met het gehakt.

Plaats de gevulde paprika’s samen met de helft van de mini courgettes in de barbecue en zorg ervoor dat ze niet boven de gloeiende massa staan anders worden ze zwart aan de onderkant.
Dit wordt ook indirect grillen genoemd.

De gevulde paprika’s en mini courgettes moeten 30 minuten op de barbecue, het kapje van de paprika plaats je de laatste 10 minuten er nog naast.

Rasp de normale courgette over de lengte zodat je mooie lange slierten krijgt. Zorg ervoor dat je de zaadlijsten/kern van de courgette niet raspt, dit bestaat voornamelijk uit water.

Verhit olie in een koekenpan samen met je rozemarijn. Doe de courgette sliertjes hierbij en roerbak het voor ongeveer 1 minuut zodat het niet te slap wordt.

Pak een klein steelpannetje en blancheer de andere helft van de mini courgettes kort.

Snij de banaan, mango en appel in stukjes, meng ze in een kom en knijp je limoen erboven uit.

Maak een gaatje in de kokosnoot en vang het kokoswater op. Tik vervolgens met de achterkant van een koksmes op

de kokosnoot en breek hem vervolgens open.
Tijd om het bord op de maken:

Plaats de gevulde paprika in het midden van het bord en plaats het kapje er bovenop.
Leg de courgettepasta ernaast.

Plaats 1 gegrilde en 1 geblancheerde minicourgette in de courgettepasta. Leg aan de andere kant van het bord een paar schepjes van de fruitsalade en plaats enkele frambozen erboven op. Aan de voorkant van je bord plaats je de kokosstukjes die je uit de kokosnoot schraapt.

Eet smakelijk!