Ribeye

Wat is ribeye?

Een ribeye komt van de rib van de koe. Uit hetzelfde deel waar de côte de boeuf wordt uitgesneden. De ribeye heeft een randje vet door het vlees heen, waardoor het afgesneden vlees iets van een oog weg heeft. Het vet maakt het vlees erg mals en smaakvol. Het verschil tussen ribeye en côte de boeuf is dat bij de côte de boeuf de rib wordt meegesneden.

Ribeye zit in ons Premium Pakket.

Bereiding

Ieder mens heeft een eigen smaak als het op steak aankomt. De een vindt hem zo rauw mogelijk het lekkerst en de ander juist doorbakken. Onze aanrader: medium rare, dan is het vlees op z'n malst.

Wat is ribeye
  1. Laat het vlees ontdooien.
  2. Strooi wat zout en peper op je ribeye.
  3. Bereid je ribeye op hoog vuur, met een beetje olie of roomboter in de pan.
  4. Draai de steak na 2,5 minuut om en bak hem nog 2,5 minuut aan de andere kant.
  5. Laat het vlees onder aluminiumfolie even rusten.