Riblap

Wat is riblap?

Van de stooflappen is de riblap de meest malse. Het vlees komt uit de dikke rib, in de buurt van de hals van de koe. Riblap is beroemd om de stoofgerechten die je ermee kan bereiden. Het vlees verandert tijdens het stoven in mals draadjesvlees. Het fijne aan dit stoofvlees is dat het niet zo lang op het vuur hoeft als andere stooflappen.

Riblap zit in ons Luxe Pakket.

Wat is riblap

Bereidingswijze

  1. Laat het vlees ontdooien.
  2. Strooi zout en peper over het vlees.
  3. Zet een pan met boter of olie op hoog vuur en schroei het vlees aan alle kanten dicht.
  4. Haal het vlees uit de pan en gooi wat water en azijn bij het vleesvocht. Laat het koken.
  5. Zet het vuur laag en gooi het vlees erbij. Laat dit 3 uur staan en draai af en toe het vlees.
  6. Als het vlees uitelkaar valt is het klaar en kan je het serveren.