Eet minder en beter vlees

Traceerbaar rundvlees van de boer bij jou bezorgd.

Rosbief

Rosbief komt van het Engelse roast beef is een groot stuk rundvlees, gesneden van een mager spierdeel van het rund. Het vlees kan zijn gesneden van de dunne of dikke lende, het staartstuk, de bovenbil, de platte bil, het bloemstuk of de muis.

De slager levert het vlees panklaar voor de consument af, dus zonder zeen, vlies of vet. Rosbief wordt meestal zo gebraden dat het binnenste vlees rood blijft, maar wel gegaard is. Dat kan worden bereikt door het vlees aan te braden (laten dichtschroeien in olie of boter) en vervolgens op lage temperatuur te garen tot een kerntemperatuur van 50°C tot maximaal 60°C. Een kerntemperatuurmeter kan daarbij van dienst zijn. Wanneer je te lang en bij een te hoge temperatuur gaart gaat de kenmerkende rode kleur van het binnenste vlees verloren. Bovendien verliest het vlees daarbij veel vocht, waardoor het taai wordt.

Koude rosbief wordt in dunne plakjes gebruikt als broodbeleg. Wanneer ossenhaas te duur is, wordt rosbief nog wel eens gebruikt om carpaccio van te snijden. Het vlees wordt voor dit doeleinde doorgaans half bevroren en met een machine gesneden.

Rosbief achtermuis

Deze vleessoort die bij uitstek rood gegeten wordt bestaat altijd uit een groot stuk vlees. De baktijd is afhankelijk van de grootte. Het vlees wordt gesneden van de zogenaamde achtermuis (foto) en de platte bil. Onder de rosbief zit meestal een randje vet. Bak dat gewoon mee en verwijder het pas na het bakken. Het komt de smaak ten goede. Snijd altijd 'dwars op de draad*' in heel dunne plakken anders ervaar je het vlees als taai.

Rosbief platte bil

Dit grote stuk rundvlees komt uit de achtervoet en wordt meestal gebruikt voor de bereiding van dit vlees die dienst doet als broodbeleg. Het vlees is grover van draad dan de achtermuis en heeft een wat hoekiger model. Langs de zijkant loopt een dikke en zware zeen (pees) die niet gaar te krijgen is en dus absoluut verwijderd moet worden.

Bestel jouw deel van de koe

100%
Classic koe bestellen
Classic Koe

€59,95 | €99,95

Bestel Classic Pakket




Bestel Special Pakket

CIAO BELLA MARCHIGIANA!

Special

Een volbloed Italiaans vleesras.

Dit Italiaans vleesras komt oorspronkelijk uit de provincie Marche. Boeren Jos, Sjaak en Dirco hebben nu tijdelijk een aantal Marchigiana’s die in Nederland geboren en getogen zijn. Top vlees van volbloed runderen die een goed leven hebben gehad, zoals je van ons gewend bent. Uiteraard met veel ruimte buiten in het weiland èn binnen in de stal. De buitengewoon fijne smaak en de lage vetconcentratie zorgen voor een heerlijk pakket met mooi geaderd vlees.

We hebben maar een paar koeien van dit ras... Wacht dus niet te lang en bestel nu een Special Pakket!


Zo werkt het!

  • samen een koe kopen en delen
    1. KOOP JOUW DEEL

    Klik op één van de koeien en bestel jouw deel. Pas bij 100% is al het vlees verkocht en wordt de koe geslacht.

  • 2. GESLACHT & GERIJPT

    We rijpen het vlees min. 3 weken. Van bestellen tot leveren duurt ongeveer 4 weken, niet duur; vanaf €1,85 per maaltijd.

  • 3. PER MAALTIJD VERPAKT

    Je krijgt jouw deel van de koe in de vorm van een pakket. Dat bevat allerlei vleesstukken van de koe; van burger tot biefstuk.

  • 4. GEKOELD BEZORGD

    Jouw rundvleespakket wordt vers en gekoeld door heel Nederland bezorgd (inclusief track & trace).


Waarom Koopeenkoe.nl?

  • TRACEERBAAR VLEES

    Weet wat je eet! Je pakket heeft een oornummer, dat is het oornummer van de koe. Zo weet je waar je vlees vandaan komt.

  • 100% NATUURLIJK

    Ons vlees is echt puur 100% onbewerkt rundvlees. Wij gebruiken geen E-nummers, suiker, kleurstoffen, bind-, of conserveringsmiddelen. Top!

  • LIEFDE VOOR DE KOE

    Jouw koe leeft jarenlang goed en geniet van eigen gras bij een boer die van zijn koeien houdt, en dat proef je! Goed en duurzaam vlees op je bord.

  • PAST IN ÉÉN VRIESVAK

    Het pakket past in een normale vriezer (59cm x 39cm x 11cm). Direct van de boer in één vriezerlade, ontdooien en daarna op je bord. Heerlijk!