Rosbief

Rosbief komt van het Engelse roast beef en is een groot stuk rundvlees, gesneden van een mager spierdeel van het rund. Het vlees kan zijn gesneden van de dunne of dikke lende, het staartstuk, de bovenbil, de platte bil, het bloemstuk of de muis.

De slager levert het vlees panklaar voor de consument af, dus zonder zeen, vlies of vet. Rosbief wordt meestal zo gebraden dat het binnenste vlees rood blijft, maar wel gegaard is. Dat kan worden bereikt door het vlees aan te braden (laten dichtschroeien in olie of boter) en vervolgens op lage temperatuur te garen tot een kerntemperatuur van 50°C tot maximaal 60°C. Een kerntemperatuurmeter kan daarbij van dienst zijn. Wanneer je te lang en bij een te hoge temperatuur gaart gaat de kenmerkende rode kleur van het binnenste vlees verloren. Bovendien verliest het vlees daarbij veel vocht, waardoor het taai wordt.

Koude rosbief wordt in dunne plakjes gebruikt als broodbeleg. Wanneer ossenhaas te duur is, wordt rosbief nog wel eens gebruikt om carpaccio van te snijden. Het vlees wordt voor dit doeleinde doorgaans half bevroren en met een machine gesneden.

Rosbief achtermuis

Deze vleessoort die bij uitstek rood gegeten wordt bestaat altijd uit een groot stuk vlees. De baktijd is afhankelijk van de grootte. Het vlees wordt gesneden van de zogenaamde achtermuis (foto) en de platte bil. Onder de rosbief zit meestal een randje vet. Bak dat gewoon mee en verwijder het pas na het bakken. Het komt de smaak ten goede. Snijd altijd 'dwars op de draad*' in heel dunne plakken anders ervaar je het vlees als taai.

Rosbief platte bil

Dit grote stuk rundvlees komt uit de achtervoet en wordt meestal gebruikt voor de bereiding van dit vlees die dienst doet als broodbeleg. Het vlees is grover van draad dan de achtermuis en heeft een wat hoekiger model. Langs de zijkant loopt een dikke en zware zeen (pees) die niet gaar te krijgen is en dus absoluut verwijderd moet worden.

Vind rosbief in ons luxe vleespakket.

Kies jouw pakket

Van simpele pakketten met 4 vleesstukken tot luxe pakketten met 15 vleesstukken, we hebben voor iedereen wat!

Liever bio?

We hebben ook pakketten van biologische koeien. Klik op Aan en bestel een biologisch pakket!

Tijdelijk beschikbaar

Wagyu Pakket

  • 10 heerlijke producten
  • Voor een onvergetelijk kerstdiner
  • Pakketten van 3,5 KG
100%
Special cow

Wagyu Pakket

  • 10 hemelse producten
  • Beef Marbling Score van 8 t/m 10
  • Gratis Tomasu sojasaus (t.w.v. €12,50)
  • Pakketten van 3,5 KG
€149,95 Bekijk Wagyu Pakket

Het lekkerste (én duurste) rundvlees is weer beschikbaar. Zodat jij jezelf en je gasten kunt verwennen met een onvergetelijk (kerst)diner. Als de uitstekende Beef Marbling Score van dit vlees niet voldoende is, gaan we jou als Wagyu liefhebber deze kerst extra verwennen met een bijzonder kado... In je Wagyu Pakket vind je namelijk niet alleen heerlijk rundvlees uit eigen land, maar ook een fles van Tomasu (t.w.v. €12,50). Deze fles bevat 100ml ambachtelijke sojasaus van pure, lokaal geteelde ingrediënten en wordt gebrouwen in Rotterdam. Hier wordt het minimaal 24 maanden gefermenteerd in 30-50 jaar oude houten whiskey vaten. Zo ontvang je in je Wagyu pakket niet één maar twee oorspronkelijk Japanse producten die in Nederland geproduceerd zijn. Benieuwd hoe het pakket eruit ziet?

Bekijk Wagyu Pakket