Eet minder en beter vlees

Traceerbare rundvleespakketten van de boer, bij jou bezorgd.

BBQ Pakketten

Rosbief

Rosbief komt van het Engelse roast beef is een groot stuk rundvlees, gesneden van een mager spierdeel van het rund. Het vlees kan zijn gesneden van de dunne of dikke lende, het staartstuk, de bovenbil, de platte bil, het bloemstuk of de muis.

De slager levert het vlees panklaar voor de consument af, dus zonder zeen, vlies of vet. Rosbief wordt meestal zo gebraden dat het binnenste vlees rood blijft, maar wel gegaard is. Dat kan worden bereikt door het vlees aan te braden (laten dichtschroeien in olie of boter) en vervolgens op lage temperatuur te garen tot een kerntemperatuur van 50°C tot maximaal 60°C. Een kerntemperatuurmeter kan daarbij van dienst zijn. Wanneer je te lang en bij een te hoge temperatuur gaart gaat de kenmerkende rode kleur van het binnenste vlees verloren. Bovendien verliest het vlees daarbij veel vocht, waardoor het taai wordt.

Koude rosbief wordt in dunne plakjes gebruikt als broodbeleg. Wanneer ossenhaas te duur is, wordt rosbief nog wel eens gebruikt om carpaccio van te snijden. Het vlees wordt voor dit doeleinde doorgaans half bevroren en met een machine gesneden.

Rosbief achtermuis

Deze vleessoort die bij uitstek rood gegeten wordt bestaat altijd uit een groot stuk vlees. De baktijd is afhankelijk van de grootte. Het vlees wordt gesneden van de zogenaamde achtermuis (foto) en de platte bil. Onder de rosbief zit meestal een randje vet. Bak dat gewoon mee en verwijder het pas na het bakken. Het komt de smaak ten goede. Snijd altijd 'dwars op de draad*' in heel dunne plakken anders ervaar je het vlees als taai.

Rosbief platte bil

Dit grote stuk rundvlees komt uit de achtervoet en wordt meestal gebruikt voor de bereiding van dit vlees die dienst doet als broodbeleg. Het vlees is grover van draad dan de achtermuis en heeft een wat hoekiger model. Langs de zijkant loopt een dikke en zware zeen (pees) die niet gaar te krijgen is en dus absoluut verwijderd moet worden.

Bestel jouw deel van een koe

Welkom!

Op Koopeenkoe.nl koop je een kop-tot-staart vleespakket direct bij de boer. Je deelt een koe met ± 30 anderen. Pas als de hele koe verkocht is, wordt de koe geslacht, gerijpt en thuisbezorgd. Bestel direct dan heb je over ± 3 weken heerlijk duurzaam vlees in huis. Precies op tijd voor een heerlijke, zomerse BBQ!

Bekijk pakketten
Hoe werkt het?

100%
Super koe bestellen
Classic Koe

Gemakspakket
Vanaf €39,95

Bekijk Gemakspakket

100%
Classic koe bestellen
Classic Koe

Premium Pakket
Vanaf €59,95

Bekijk Premium Pakket


Het verschil tussen Classic en Luxe
Wist je dat...

We werken met twee soorten koeien: "Classic" dubbeldoelkoeien, en "Luxe" vleeskoeien. Classic koeien hebben eerst een aantal jaar melk gegeven, en worden daarna gebruikt voor hun vlees. Luxe koeien worden alleen gebruikt voor het vlees, en hebben simpelweg grotere billen (lees: meer biefstukken). Zowel de Classic als Luxe koeien geven heerlijk vlees en zijn uitstekend verzorgd op duurzame, Nederlandse boerderijen.



Wagyu: Vlees der fabelen

Staat het duurste rundvlees ter wereld ook op jouw bucketlist? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! We introduceren namelijk een kleiner vleespakket van 1,7 KG voor €99,95. Zo kun je Nederlands Wagyu vlees (met een BMS van 8 t/m 10) van goed gehouden Wagyu koeien proberen, en dat proef je! Gelukkig kan dat nu zonder meteen al je vakantiegeld uit te geven. Je ontvangt tijdelijk ook een gratis BBQ tang bij je bestelling t.w.v. €9,95. Streep Wagyu dus van je bucketlist af met ons nieuwste vleespakket; betaalbaar, mét bereidingstips en BBQ-ready!

Bekijk Wagyu BBQ Pakket

100%
Wagyu vleespakket bestellen
Special Koe

Wagyu BBQ Pakket
Vanaf €99,95

Bekijk Wagyu BBQ Pakket


Zo werkt het!

  • samen een koe kopen en delen
    1. KOOP JOUW PAKKET

    Klik op één van de koeien en bestel jouw pakket. Pas bij 100% is al het vlees verkocht en wordt de koe geslacht.

  • 2. GESLACHT & GERIJPT

    We rijpen het vlees min. 3 weken. Van bestellen tot leveren duurt ongeveer 4 weken, niet duur; vanaf €1,85 per maaltijd.

  • 3. PER MAALTIJD VERPAKT

    Je krijgt jouw deel van de koe in de vorm van een pakket. Dat bevat allerlei vleesstukken van de koe; van burger tot biefstuk.

  • 4. GEKOELD BEZORGD

    Jouw rundvleespakket wordt vers en gekoeld door heel Nederland bezorgd (inclusief track & trace).


Waarom Koopeenkoe.nl?

  • TRACEERBAAR VLEES

    Weet wat je eet! Je pakket heeft een oornummer, dat is het oornummer van de koe. Zo weet je waar je vlees vandaan komt.

  • 100% NATUURLIJK

    Ons vlees is echt puur 100% onbewerkt rundvlees. Wij gebruiken geen E-nummers, suiker, kleurstoffen, bind-, of conserveringsmiddelen. Top!

  • LIEFDE VOOR DE KOE

    Jouw koe leeft jarenlang goed en geniet van eigen gras bij een boer die van zijn koeien houdt, en dat proef je! Goed en duurzaam vlees op je bord.

  • PAST IN ÉÉN VRIESVAK

    Het pakket past in een normale vriezer (59cm x 39cm x 11cm). Direct van de boer in één vriezerlade, ontdooien en daarna op je bord. Heerlijk!