Eet minder en beter vlees

TRACEERBARE RUNDVLEESPAKKETTEN VAN DE BOER, BIJ JOU THUISBEZORGD.

Rosbief

Rosbief komt van het Engelse roast beef is een groot stuk rundvlees, gesneden van een mager spierdeel van het rund. Het vlees kan zijn gesneden van de dunne of dikke lende, het staartstuk, de bovenbil, de platte bil, het bloemstuk of de muis.

De slager levert het vlees panklaar voor de consument af, dus zonder zeen, vlies of vet. Rosbief wordt meestal zo gebraden dat het binnenste vlees rood blijft, maar wel gegaard is. Dat kan worden bereikt door het vlees aan te braden (laten dichtschroeien in olie of boter) en vervolgens op lage temperatuur te garen tot een kerntemperatuur van 50°C tot maximaal 60°C. Een kerntemperatuurmeter kan daarbij van dienst zijn. Wanneer je te lang en bij een te hoge temperatuur gaart gaat de kenmerkende rode kleur van het binnenste vlees verloren. Bovendien verliest het vlees daarbij veel vocht, waardoor het taai wordt.

Koude rosbief wordt in dunne plakjes gebruikt als broodbeleg. Wanneer ossenhaas te duur is, wordt rosbief nog wel eens gebruikt om carpaccio van te snijden. Het vlees wordt voor dit doeleinde doorgaans half bevroren en met een machine gesneden.

Rosbief achtermuis

Deze vleessoort die bij uitstek rood gegeten wordt bestaat altijd uit een groot stuk vlees. De baktijd is afhankelijk van de grootte. Het vlees wordt gesneden van de zogenaamde achtermuis (foto) en de platte bil. Onder de rosbief zit meestal een randje vet. Bak dat gewoon mee en verwijder het pas na het bakken. Het komt de smaak ten goede. Snijd altijd 'dwars op de draad*' in heel dunne plakken anders ervaar je het vlees als taai.

Rosbief platte bil

Dit grote stuk rundvlees komt uit de achtervoet en wordt meestal gebruikt voor de bereiding van dit vlees die dienst doet als broodbeleg. Het vlees is grover van draad dan de achtermuis en heeft een wat hoekiger model. Langs de zijkant loopt een dikke en zware zeen (pees) die niet gaar te krijgen is en dus absoluut verwijderd moet worden.

Bestel jouw deel van een koe

Op Koopeenkoe.nl bestel je een kop-tot-staart vleespakket direct bij de boer. Je koopt een koe met ±30 anderen. Pas als de hele koe verkocht is, wordt de koe geslacht, gerijpt en thuisbezorgd. Bestel direct zodat je over ± 4 weken heerlijk, duurzaam vlees in huis hebt. Precies op tijd voor een zomerse BBQ!

Bekijk pakketten Hoe werkt het?

Classic Koe

100%
Cow

Classic Koe

100%
Cow

Luxe Koe

100%
Organic Cow

Bio Luxe Koe

100%
Organic Cow
Het verschil tussen Classic en Luxe
Wist je dat...

We werken met twee soorten koeien: "Classic" dubbeldoelkoeien, en "Luxe" vleeskoeien. Classic koeien hebben eerst een aantal jaar melk gegeven, en worden daarna gebruikt voor hun vlees. Luxe koeien worden alleen gebruikt voor het vlees, en hebben simpelweg grotere billen (lees: meer biefstukken). Zowel de Classic als Luxe koeien geven heerlijk vlees en zijn uitstekend verzorgd op duurzame, Nederlandse boerderijen.

Tijdelijk beschikbaar

Bio Classic Koe

100%
Organic Cow

Eet je het liefst biologisch rundvlees? Dan zijn deze biologische dubbeldoelkoeien misschien wel iets voor jou. De Franse en oud-Hollandse dames hebben royaal veel ruimte om te genieten van het leven. Ze hebben veel rust en mogen de hele dag smullen van kruidenrijk gras op biologische, duurzame boerderijen uit eigen land—en dat proef je!

Bestel snel een pakket, want we hebben maar een paar van deze koeien beschikbaar.

Bekijk Bio Premium Pakket