Samen een koe slachten

Vlees eten, is dat nog wel van deze tijd? Door de anonimiteit van het vlees in de supermarkt weet je niet precies hoe een dier behandeld wordt in de industrie. Minder vlees te eten, dat is de oplossing. Maar ook: beter vlees eten, net als vroeger.

Vlees kopen bij slachterij

Vroeger deelden de mensen uit een straat of familie samen een koe. Eerst maakten ze gebruik van haar melk en als die productie gestopt was, deelden ze haar vlees. Van kop tot staart werd de koe gebruikt voor de maaltijden. Nu, in de tijd van massaproductie, weten we maar weinig over het vlees wat we eten, naast wat er op de verpakking staat. Terug naar vroeger lijkt lastig, maar het is ons gelukt. Door internet en gekoeld transport kunnen we samen een koe delen weer mogelijk maken.

Het vlees komt van koeien van Nederlandse boeren (ontmoet ze op onze boerenpagina). De boeren willen, net als ons, weer terug naar het oude principe. Ze willen een goed leven voor hun koeien en zetten zich in voor duurzaamheid. Alle koeien worden gevoed met het natuurlijke gras en de kruiden uit de wei. Hormonen, antibiotica en chemicaliën horen niet thuis op de boerderijen. De koeien staan buiten in de wei (als het weer dat toelaat) en kalfjes blijven bij de moeder.

Lees ook: Waarom heten wij Crowdbutching?

Online vlees kopen

Op onze website koop je vleespakketten met een nummer, het oornummer van de koe. Als de hele koe verkocht is, wordt hij pas geslacht. Koeien gaan altijd met weigenoten naar de slacht, hierdoor blijven ze rustiger. Bij de slachter wennen ze eerst een aantal dagen aan de nieuwe omgeving en aan de slachter. Het voedsel van de koe en stress zijn van invloed op de smaak van het vlees. De koe wordt van kop tot staart gebruikt. Niks van het vlees gaat verloren.Na de slacht wordt het vlees gerijpt en gekoeld bij jou thuis bezorgd. Vries je pakket in en heb altijd topvlees in huis. Het vlees blijft 12 maanden goed in de vriezer.

Lees ook: Hoe werkt Koopeenkoe.nl?