Eet minder en beter vlees

Traceerbare rundvleespakketten van de boer, bij jou bezorgd.

BBQ Pakketten

Samen een koe slachten

Slachten is niet leuk, slachten is en blijft een akelige aangelegenheid, maar het moet. Wil je vlees kunnen bakken zal je moeten slachten. Maar er is slachten en er is slachten, en samen een koe slachten en daar hebben we het hier over.

Ideaal

Het mooiste zou zijn dat je met elkaar een koe uitzoekt, een mooie goede koe. Je geeft haar het beste gras van je land. Je praat met haar en zorgt ervoor dat ze niets tekort komt. Ze zorgt voor melk en als het zover is ga je met pijn in je hart naar een slager en laat je de koe slachten. Het vlees behandel je met respect en met liefde, want dat heeft je koe verdiend.

Helaas

Maar wat is de werkelijkheid. De werkelijk is dat de koe anoniem wordt geslacht, samen met 1199 andere koeien, op één dag. Dan staan er een aantal mannen in witte pakken met grote messen precies hetzelfde stukje vlees uit te snijden, elke dag weer. Van koeien die ze niet kennen en waar ze geen band mee hebben en die voor hun, hoe goed bedoeld ook, alleen brood op de plank is.

Maar het kan ook anders

Ook wij slachten, maar we slachten met een brok liefde in onze keel. We laten onze koeien minimaal drie dagen bij de slachter staan om aan elkaar te wennen. Daar wordt er heel goed gezorgd voor de koe en went ie aan de stem van de slachter. Zo krijg je het effect dat de koe zonder stress geslacht kan worden en dat proef je. Goed vlees heeft een goed leven gehad, en wordt met zorg en liefde geslacht. Maar beter zou het zijn als we samen een koe zouden slachten. Dat is pas echt dichtbij. Misschien komen we tot dat punt dat we weer samen een koe slachten.

Bestel jouw deel van een koe

Welkom!

Op Koopeenkoe.nl koop je een kop-tot-staart vleespakket direct bij de boer. Je deelt een koe met ± 30 anderen. Pas als de hele koe verkocht is, wordt de koe geslacht, gerijpt en thuisbezorgd. Bestel direct dan heb je over ± 3 weken heerlijk duurzaam vlees in huis. Precies op tijd voor een heerlijke, zomerse BBQ!

Bekijk pakketten
Hoe werkt het?
Het verschil tussen Classic en Luxe
Wist je dat...

We werken met twee soorten koeien: "Classic" dubbeldoelkoeien, en "Luxe" vleeskoeien. Classic koeien hebben eerst een aantal jaar melk gegeven, en worden daarna gebruikt voor hun vlees. Luxe koeien worden alleen gebruikt voor het vlees, en hebben simpelweg grotere billen (lees: meer biefstukken). Zowel de Classic als Luxe koeien geven heerlijk vlees en zijn uitstekend verzorgd op duurzame, Nederlandse boerderijen.Zo werkt het!

 • samen een koe kopen en delen
  1. KOOP JOUW PAKKET

  Klik op één van de koeien en bestel jouw pakket. Pas bij 100% is al het vlees verkocht en wordt de koe geslacht.

 • 2. GESLACHT & GERIJPT

  We rijpen het vlees min. 3 weken. Van bestellen tot leveren duurt ongeveer 4 weken, niet duur; vanaf €1,85 per maaltijd.

 • 3. PER MAALTIJD VERPAKT

  Je krijgt jouw deel van de koe in de vorm van een pakket. Dat bevat allerlei vleesstukken van de koe; van burger tot biefstuk.

 • 4. GEKOELD BEZORGD

  Jouw rundvleespakket wordt vers en gekoeld door heel Nederland bezorgd (inclusief track & trace).


Waarom Koopeenkoe.nl?

 • TRACEERBAAR VLEES

  Weet wat je eet! Je pakket heeft een oornummer, dat is het oornummer van de koe. Zo weet je waar je vlees vandaan komt.

 • 100% NATUURLIJK

  Ons vlees is echt puur 100% onbewerkt rundvlees. Wij gebruiken geen E-nummers, suiker, kleurstoffen, bind-, of conserveringsmiddelen. Top!

 • LIEFDE VOOR DE KOE

  Jouw koe leeft jarenlang goed en geniet van eigen gras bij een boer die van zijn koeien houdt, en dat proef je! Goed en duurzaam vlees op je bord.

 • PAST IN ÉÉN VRIESVAK

  Het pakket past in een normale vriezer (59cm x 39cm x 11cm). Direct van de boer in één vriezerlade, ontdooien en daarna op je bord. Heerlijk!