Eet minder en beter vlees

Traceerbaar rundvlees van de boer bij jou bezorgd.

Samen een koe slachten

Slachten is niet leuk, slachten is en blijft een akelige aangelegenheid, maar het moet. Wil je vlees kunnen bakken zal je moeten slachten. Maar er is slachten en er is slachten, en samen een koe slachten en daar hebben we het hier over.

Ideaal

Het mooiste zou zijn dat je met elkaar een koe uitzoekt, een mooie goede koe. Je geeft haar het beste gras van je land. Je praat met haar en zorgt ervoor dat ze niets tekort komt. Ze zorgt voor melk en als het zover is ga je met pijn in je hart naar een slager en laat je de koe slachten. Het vlees behandel je met respect en met liefde, want dat heeft je koe verdiend.

Helaas

Maar wat is de werkelijkheid. De werkelijk is dat de koe anoniem wordt geslacht, samen met 1199 andere koeien, op één dag. Dan staan er een aantal mannen in witte pakken met grote messen precies hetzelfde stukje vlees uit te snijden, elke dag weer. Van koeien die ze niet kennen en waar ze geen band mee hebben en die voor hun, hoe goed bedoeld ook, alleen brood op de plank is.

Maar het kan ook anders

Ook wij slachten, maar we slachten met een brok liefde in onze keel. We laten onze koeien minimaal drie dagen bij de slachter staan om aan elkaar te wennen. Daar wordt er heel goed gezorgd voor de koe en went ie aan de stem van de slachter. Zo krijg je het effect dat de koe zonder stress geslacht kan worden en dat proef je. Goed vlees heeft een goed leven gehad, en wordt met zorg en liefde geslacht. Maar beter zou het zijn als we samen een koe zouden slachten. Dat is pas echt dichtbij. Misschien komen we tot dat punt dat we weer samen een koe slachten.

Bestel jouw deel van de koe

100%
Classic koe bestellen
Classic Koe

€59,95 | €99,95

Bestel Classic Pakket
Bestel Special Pakket

#1 SPECIAL VAN 2018: DE WATERBUFFEL

Special

Een heerlijk vleespakket van de prachtige waterbuffels!

We hebben tijdelijk weer iets heel bijzonders: Nederlandse waterbuffels! Vorig jaar was dit het best verkochte ras van al onze specials. Het vlees van deze koeien is caloriearm, laag in cholesterol, en rijk aan vitamine A, D, mineralen en calcium. Een vleespakket van deze koeien weegt maar 3,1 KG en past in een halve vriezer lade.

Op dit moment hebben we nog maar één waterbuffel... Wacht dus niet te lang en bestel nu een Special Pakket!


Zo werkt het!

 • samen een koe kopen en delen
  1. KOOP JOUW DEEL

  Klik op één van de koeien en bestel jouw deel. Pas bij 100% is al het vlees verkocht en wordt de koe geslacht.

 • 2. GESLACHT & GERIJPT

  We rijpen het vlees min. 3 weken. Van bestellen tot leveren duurt ongeveer 4 weken, niet duur; vanaf €1,85 per maaltijd.

 • 3. PER MAALTIJD VERPAKT

  Je krijgt jouw deel van de koe in de vorm van een pakket. Dat bevat allerlei vleesstukken van de koe; van burger tot biefstuk.

 • 4. GEKOELD BEZORGD

  Jouw rundvleespakket wordt vers en gekoeld door heel Nederland bezorgd (inclusief track & trace).


Waarom Koopeenkoe.nl?

 • TRACEERBAAR VLEES

  Weet wat je eet! Je pakket heeft een oornummer, dat is het oornummer van de koe. Zo weet je waar je vlees vandaan komt.

 • 100% NATUURLIJK

  Ons vlees is echt puur 100% onbewerkt rundvlees. Wij gebruiken geen E-nummers, suiker, kleurstoffen, bind-, of conserveringsmiddelen. Top!

 • LIEFDE VOOR DE KOE

  Jouw koe leeft jarenlang goed en geniet van eigen gras bij een boer die van zijn koeien houdt, en dat proef je! Goed en duurzaam vlees op je bord.

 • PAST IN ÉÉN VRIESVAK

  Het pakket past in een normale vriezer (59cm x 39cm x 11cm). Direct van de boer in één vriezerlade, ontdooien en daarna op je bord. Heerlijk!