Eet minder en beter vlees

Traceerbare rundvleespakketten van de boer, bij jou bezorgd.

Samen een koe slachten

Slachten is niet leuk, slachten is en blijft een akelige aangelegenheid, maar het moet. Wil je vlees kunnen bakken zal je moeten slachten. Maar er is slachten en er is slachten, en samen een koe slachten en daar hebben we het hier over.

Ideaal

Het mooiste zou zijn dat je met elkaar een koe uitzoekt, een mooie goede koe. Je geeft haar het beste gras van je land. Je praat met haar en zorgt ervoor dat ze niets tekort komt. Ze zorgt voor melk en als het zover is ga je met pijn in je hart naar een slager en laat je de koe slachten. Het vlees behandel je met respect en met liefde, want dat heeft je koe verdiend.

Helaas

Maar wat is de werkelijkheid. De werkelijk is dat de koe anoniem wordt geslacht, samen met 1199 andere koeien, op één dag. Dan staan er een aantal mannen in witte pakken met grote messen precies hetzelfde stukje vlees uit te snijden, elke dag weer. Van koeien die ze niet kennen en waar ze geen band mee hebben en die voor hun, hoe goed bedoeld ook, alleen brood op de plank is.

Maar het kan ook anders

Ook wij slachten, maar we slachten met een brok liefde in onze keel. We laten onze koeien minimaal drie dagen bij de slachter staan om aan elkaar te wennen. Daar wordt er heel goed gezorgd voor de koe en went ie aan de stem van de slachter. Zo krijg je het effect dat de koe zonder stress geslacht kan worden en dat proef je. Goed vlees heeft een goed leven gehad, en wordt met zorg en liefde geslacht. Maar beter zou het zijn als we samen een koe zouden slachten. Dat is pas echt dichtbij. Misschien komen we tot dat punt dat we weer samen een koe slachten.

Bestel jouw deel van een koe

Op Koopeenkoe.nl bestel je een kop-tot-staart vleespakket direct bij de boer. Je koopt een koe met ±30 anderen. Pas als de hele koe verkocht is, wordt de koe geslacht, gerijpt en thuisbezorgd. Bestel direct zodat je over ±4 weken heerlijk, duurzaam vlees in huis hebt.

Bekijk pakketten Hoe werkt het?

Classic Koe

100%
Cow

Classic Koe

100%
Cow

Luxe Koe

100%
Organic Cow

Bio Luxe Koe

100%
Organic Cow
Het verschil tussen Classic en Luxe
Wist je dat...

We werken met twee soorten koeien: "Classic" dubbeldoelkoeien, en "Luxe" vleeskoeien. Classic koeien hebben eerst een aantal jaar melk gegeven, en worden daarna gebruikt voor hun vlees. Luxe koeien worden alleen gebruikt voor het vlees, en hebben simpelweg grotere billen (lees: meer biefstukken). Zowel de Classic als Luxe koeien geven heerlijk vlees en zijn uitstekend verzorgd op duurzame, Nederlandse boerderijen.