Dirco te Voortwis met zijn koeien

Eet minder en beter vlees

Traceerbare rundvleespakketten van de boer, bij jou bezorgd.

Samen een koe slachten

Slachten is niet leuk, slachten is en blijft een akelige aangelegenheid, maar het moet. Wil je vlees kunnen bakken zal je moeten slachten. Maar er is slachten en er is slachten, en samen een koe slachten en daar hebben we het hier over.

Ideaal

Het mooiste zou zijn dat je met elkaar een koe uitzoekt, een mooie goede koe. Je geeft haar het beste gras van je land. Je praat met haar en zorgt ervoor dat ze niets tekort komt. Ze zorgt voor melk en als het zover is ga je met pijn in je hart naar een slager en laat je de koe slachten. Het vlees behandel je met respect en met liefde, want dat heeft je koe verdiend.

Helaas

Maar wat is de werkelijkheid. De werkelijk is dat de koe anoniem wordt geslacht, samen met 1199 andere koeien, op één dag. Dan staan er een aantal mannen in witte pakken met grote messen precies hetzelfde stukje vlees uit te snijden, elke dag weer. Van koeien die ze niet kennen en waar ze geen band mee hebben en die voor hun, hoe goed bedoeld ook, alleen brood op de plank is.

Maar het kan ook anders

Ook wij slachten, maar we slachten met een brok liefde in onze keel. We laten onze koeien minimaal drie dagen bij de slachter staan om aan elkaar te wennen. Daar wordt er heel goed gezorgd voor de koe en went ie aan de stem van de slachter. Zo krijg je het effect dat de koe zonder stress geslacht kan worden en dat proef je. Goed vlees heeft een goed leven gehad, en wordt met zorg en liefde geslacht. Maar beter zou het zijn als we samen een koe zouden slachten. Dat is pas echt dichtbij. Misschien komen we tot dat punt dat we weer samen een koe slachten.

Kies jouw pakket

Van simpele pakketten met 4 vleesstukken tot luxe pakketten met 15 vleesstukken, we hebben voor iedereen wat!

Liever bio?

We hebben ook pakketten van biologische koeien. Klik op Aan en bestel een biologisch pakket!

Tijdelijk beschikbaar

Wagyu Pakket

  • 10 heerlijke producten
  • Voor een onvergetelijk kerstdiner
  • Pakketten van 3,5 KG
100%
Special cow

Wagyu Pakket

  • 10 hemelse producten
  • Beef Marbling Score van 8 t/m 10
  • Gratis Tomasu sojasaus (t.w.v. €12,50)
  • Pakketten van 3,5 KG
€149,95 Bekijk Wagyu Pakket

Het lekkerste (én duurste) rundvlees is weer beschikbaar. Zodat jij jezelf en je gasten kunt verwennen met een onvergetelijk (kerst)diner. Als de uitstekende Beef Marbling Score van dit vlees niet voldoende is, gaan we jou als Wagyu liefhebber deze kerst extra verwennen met een bijzonder kado... In je Wagyu Pakket vind je namelijk niet alleen heerlijk rundvlees uit eigen land, maar ook een fles van Tomasu (t.w.v. €12,50). Deze fles bevat 100ml ambachtelijke sojasaus van pure, lokaal geteelde ingrediënten en wordt gebrouwen in Rotterdam. Hier wordt het minimaal 24 maanden gefermenteerd in 30-50 jaar oude houten whiskey vaten. Zo ontvang je in je Wagyu pakket niet één maar twee oorspronkelijk Japanse producten die in Nederland geproduceerd zijn. Benieuwd hoe het pakket eruit ziet?

Bekijk Wagyu Pakket