Stooflap

Wat is stooflap?

Volgens velen hun lievelingsvlees van de koe, waar je heerlijke gerechten mee kan maken. Stooflappen worden uit de borst van de koe gesneden. In de borst zijn de spieren van de koe sterk, dit maakt het vlees wat stugger. Het vlees heeft daardoor meer bereidingstijd nodig dan een steak. Het woord zegt het al: stooflappen moeten stoven. Het liefst zo lang mogelijk, dan wordt de bedrading zacht en het vlees heerlijk mals. Stooflappen zitten in ons Luxe Pakket en in ons Premium Pakket.

Bereiding

De stooflappen van Koopeenkoe.nl komen worden in een vacuümzak geleverd. Perfect om de stooflap op de populaire 'sous-vide'-methode te bereiden.

Wat is stooflap
  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het in de vacuümzak.
  2. Plaats stooflap met zak en al in een pan. Het vlees zal in eigen vocht garen en wordt zo extra mals.
  3. Plaats de pan in de oven en zet deze op 85 graden.
  4. Laat de pan 24 uur in de oven staan. Door de langzame garing, smelt het vlees in de zak.
  5. Na 24 uur haal je het vlees uit de oven en kan je het vlees toevoegen aan ieder gerecht.

Bekijk ook deze 5 tips voor perfect stoofvlees!