Tartaar

Wat is tartaar?

Tartaar is fijngehakte biefstuk en superlekker om rauw te eten. Het verschil tussen gehakt en tartaar zit hem in het percentage vet. Tartaar is een stuk magerder vlees (8% vet). Ook wordt tartaar een keer vaker doorgedraaid om de structuur te verfijnen. De tartaar van Koopeenkoe.nl kan als steak tartaar (rauw) bereid of even gebakken worden. Als je de tartaar bakt, bak hem dan niet te lang, want dan wordt het vlees erg droog. Een steak tartaar is bijvoorbeeld erg lekker met een rauw eitje en kappertjes.

Tartaar zit in ons Premium vleespakket.

Bereidingswijze

Tartaar kan je gebakken en rauw eten. Bekijk hier de basisbereiding voor gebakken tartaar.

Wat is tartaar
  1. Laat het vlees ontdooien.
  2. Dep het vlees droog met keukenrol.
  3. Bak boter in een pan op hoog vuur.
  4. Leg de tartaar in de pan en bak hem in 1 minuut per kant gaar.
  5. Strooi wat zou en peper op het vlees en serveer.

Bekijk ook dit heerlijke recept voor tartaar in bladerdeeg!