Eet minder en beter vlees

Traceerbare rundvleespakketten van de boer, bij jou bezorgd.

Tournedos

De tournedos zit in de rug van het rund, in de buurt van de lende. Het wordt gescheiden van de lende door de ruggewervels. De haas bestaat uit drie dele; de kop, het middenstuk en de punt. De kop is het meest edele vlees en wordt veelal gebruikt als Chateaubriand. Het middenstuk wordt gesneden als tournedos en de punt wordt het meest gebruikt voor ossenhaaspuntjes oftewel biefstukpuntjes.

Het beste is de tournedos

De tournedos is het duurste stuk vlees van het rund. Het gewicht is afhankelijk van het soort dier dat je gebruikt. en varieert van 3 tot 5 kilo. Het vlees kan uitstekend in zijn geheel gebakken worden , maar wordt over het algemeen verwerkt tot verschillende soorten haasbiefstukken. Als het vlees in zijn geheel wordt gebakken, dan wordt het vaak volgestoken met vers spek , dit noemt men ook wel pikeren. Dat wordt gedaan met vers vet spek om de malsheid van het vlees tijdens en na het bakken te garanderen.

Lekkerste vlees is tournedos

Naast dat het het duurste vlees is van het rund is het ook het lekkerste vlees van het rund. Haasbiefstuk is de meest malse biefstuk die we kennen. De biefstuk wordt in dikke plakken gesneden en snel om en om gebakken. Daarnaast kennen we de 'tournedo' een kleine biefstuk van het dunne deel van de haas. Het gemiddelde gewicht bedraagt maximaal 100 gram. Is de tournedo lichter dan 80 gram dan wordt deze vaak 'filet mignon' genoemd. Voor het bakken kunnen de stukjes eventueel omwikkeld worden met een plakje spek dat vastgezet wordt met een touwtje. Beide producten blijven door het opbinden tijdens het bakken mooi hoog.

Hoe bereid je de perfecte tournedos?

Kies jouw pakket

Van simpele pakketten met 4 vleesstukken tot luxe pakketten met 15 vleesstukken, we hebben voor iedereen wat!

Liever bio?

We hebben ook pakketten van biologische koeien. Klik op Aan en bestel een biologisch pakket!

Tijdelijk beschikbaar

Special Pakket

100%
Organic Cow

Fluweelzachte Genie's


Houd je van super zacht vlees? Dan hebben we nu iets heel bijzonders voor je. Boer Dirco heeft tijdelijk een aantal Gasconne "Genie's", het Franse woord voor vaarzen. Het vlees van deze dieren heeft een lichtere smaak en is zachter qua structuur dan de biologische of de oudere “La Reine” Gasconnes die je van ons gewend bent. Zo heb je de malsheid van een pink, met de smaak van een koe. Bestel een Special Pakket zodat je het zelf kunt proeven.

Tip: de vorige keer waren alle Gasconne koeien binnen 2 dagen verkocht, dus wees er snel bij!

Bekijk Special Pakket