Hoe werkt Koop een koe

Online vlees kopen bij de boer

Lokale boeren uit Nederland met een hart voor dieren en de natuur.

Wij werken samen met Nederlandse boeren om online heerlijk vlees te verkopen. Onze boeren waren het zat om de anonieme vleesindustrie te dienen. Deze massaproductie zorgt er namelijk voor dat veel boeren niet kunnen werken zoals ze dat graag doen, alles moet snel en tegen een lage prijs. Bij Koopeenkoe.nl zetten we hier een punt achter en beginnen we weer te werken zoals dat vroeger ging. De boer zorgt goed voor zijn dieren en krijgt de tijd om te werken zoals hij dat wil.

De boer heeft een hart voor de natuur en neemt verantwoordelijkheid voor alles wat leeft. Hormonen, chemicaliën en antibiotica horen niet thuis op de boerderij. De koeien horen buiten in de wei, waar ze ruimte hebben en gras en kruiden kunnen eten, de kalfjes horen bij de moeder. Het boerenvak wordt weer uitgevoerd hoe het bedoelt was.

Duurzaamheid

Vlees kopen bij de boer is duurzaam. We maken geen gebruik van tussenhandelaren en het vlees komt uit Nederland. Het vlees hoeft dus niet lang te reizen. Het vlees gaat van de boer, naar de slachterij, naar onze slagerij en wordt dan bij jou thuis bezorgd. Wij zijn voor het principe om de veestapel af te stemmen op de landbouw om mestoverschotten tegen te gaan. De akkers hebben mest nodig en voor dat mest zorgen we, niet meer. Veel van de boeren waar we mee samenwerken houden zich bezig met duurzaam werken. Ze hebben bijvoorbeeld zonnepanelen.

Onze slagerij gebruikt het hele dier, van snuit tot staart. Daarom verkopen wij ons vlees in vleespakketten, zo krijg je al het vlees van de koe. Botten en orgaanvlees zijn bij een pakket bij te bestellen. Van de botten die overblijven wordt lijm gemaakt en van de huid van de koe leer. Overige delen van de koe worden gebruikt voor dierenvoeding. Op deze manier gaat er niks van de koe verloren.