Biefstukpuntjes

Wat zijn biefstukpuntjes?

Koopeenkoe.nl Biefstukpuntjes

Biefstukpuntjes worden uit de punt van de ossenhaas gesneden. De ossenhaas zit in de rug van de koe, dichtbij de lende. De kop van de haas wordt meestal gesneden als châteaubriand en het middenstuk als tournedos. Biefstukreepjes zitten in ons Luxe Pakket en in ons Premium Pakket.

Koop pakket met biefstukpuntjes

Bereiding biefstukpuntjes

  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de biefstukpuntjes een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg ze op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Zet een koekenpan op hoog vuur. Doe een klontje boter of twee eetlepels olie in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is of de olie een beetje rookt.
  4. Doe de biefstukpuntjes in de pan en bak ze in 2-3 minuten rondom bruin.
  5. Blijf tussendoor goed roeren, zodat alle stukjes gaar worden.
  6. Bak niet te lang! Het vlees hoeft maar kort op hoog vuur gebakken te worden, zo blijft het mals. Rundvlees kan rosé gegeten worden, dus de biefstukpuntjes hoeven niet helemaal doorbakken te zijn.

Serveertip: Erg lekker als roerbak met rijst, sperzieboontjes en een zoete ketjapsaus. Bekijk ook dit heerlijke recept voor huisgemaakte rundersaté met biefstukpuntjes! Eet smakelijk!