Chipolata worst

Wat is chipolata?

Koopeenkoe.nl Bavette

Chipolataworstjes zijn Italiaans-gekruide worstjes. Ze zijn dun en daardoor snel klaar tijdens het bakken. Gril de worstjes in een grilpan voor een heerlijk resultaat. Aan de chipolataworstjes van Koopeenkoe.nl zijn alleen natuurlijke kruiden toegevoegd. We gebruiken geen E-nummers, suiker, kleurstoffen, bind- of conserveringsmiddelen. Om precies te zijn zit er in onze chipolataworstjes zeezout, biologische paprikapoeder, biologische koriander, biologische uienpoeder, biologische knoflookpoeder en biologische cayennepeper. De worst zit verpakt in schapendarm.

Vind de chipolataworstjes tijdens de zomermaanden in ons Premium Pakket en in ons Luxe Pakket.

Bereidingswijze chipolataworstjes

  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de worstjes een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg ze op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Doe een klontje boter in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is.
  4. Braad de worstjes in ongeveer 1 minuut rondom bruin.
  5. Laat de worstjes vervolgens nog 6-8 minuten op laag vuur zachtjes verder garen. Draai ze af en toe om.

Serveertip: Onze favoriet is de hotdog. Snijd de broodjes open en beleg ze met de worstjes, zuurkool, gebakken ui en een saus naar keuze. Dat wordt genieten. Eet smakelijk!