Côte de boeuf

Wat is côte de boeuf?

Wat is cote de boeuf

Côte de boeuf wordt bij de ribben van de koe weggesneden. Het vlees zit aan de voorkant van de rug en is erg zacht en smaakvol. In tegenstelling tot ribeye, wordt de rib bij côte de boeuf meegesneden. Het vlees heeft een randje vet en is bijzonder vol van smaak. De malsheid van het vlees komt omdat de koe in de rug minder gespierd is. Hierdoor heeft het vlees een fijne structuur. Côte de boeuf zit in ons Luxe Pakket.

Koop pakket met côte de boeuf

Bereiding côte de boeuf

cote de boeuf
  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de côte de boeuf een uur voor het koken uit de verpakking. Leg het op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  4. Strooi wat zout en peper op beide kanten van het vlees.
  5. Zet een koekenpan op hoog vuur. Doe een klontje boter en een klein scheutje olie in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is.
  6. Leg het vlees in de pan en bak het op hoog vuur rondom mooi bruin in ongeveer 5 minuten.
  7. Haal de côte de boeuf nu uit de pan, leg het in een braadslede en bak het 20 minuten in de oven.
  8. Gebruik je een vleesthermometer, check dan even de kerntemperatuur van het vlees. Als deze tussen de 50 en 55 graden is, zit je goed.
  9. Haal het vlees uit de oven en laat het onder aluminiumfolie nog even rusten.

Serveertip: Bestrooi het vlees met vers gehakte peterselie of rozemarijn. Probeer ook eens met zoete aardappelfrietjes erbij!

Bekijk ook dit heerlijke recept voor côte de boeuf met zelfgemaakte knoflookolie!