Côte de boeuf

Wat is côte de boeuf?

Wat is cote de boeuf

Côte de boeuf wordt bij de ribben van de koe weggesneden. Het vlees zit aan de voorkant van de rug en is erg zacht en smaakvol. In tegenstelling tot ribeye, wordt de rib bij côte de boeuf meegesneden. Het vlees heeft een randje vet en is bijzonder vol van smaak. De malsheid van het vlees komt omdat de koe in de rug minder gespierd is. Hierdoor heeft het vlees een fijne structuur. Côte de boeuf zit in ons Luxe Pakket.

Koop pakket met côte de boeuf

Bereiding côte de boeuf

Ieder mens heeft een eigen smaak als het op steak aankomt. De een vindt hem zo rauw mogelijk het lekkerst en de ander juist doorbakken. Onze aanrader: medium rare, dan is het vlees op z'n malst.

cote de boeuf
  1. Laat het vlees ontdooien.
  2. Haal het vlees 2 uur van te voren uit de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  4. Strooi wat zout en peper op je vlees.
  5. Bereid de côte de boeuf op hoog vuur, met een beetje olie of roomboter in de pan.
  6. Bak de côte rondom gaar, in ongeveer 5 minuten.
  7. Plaats de côte de boeuf voor 20 minuten in de oven.
  8. Check eventueel de kerntemperatuur van het vlees. Als deze tussen 50 en 55 graden is, zit je goed.
  9. Laat het vlees onder aluminiumfolie even rusten.

Bekijk ook dit heerlijke recept voor côte de boeuf met zelfgemaakte knoflookolie!