Gehakt met 1% zeezout

Wat is gehakt?

Wat is gehakt

Gehakt is gemalen rundvlees. De grootste delen van de koe worden gebruikt voor snijvlees, zoals biefstuk, rosbief en stooflappen. Bij het fileren van het vlees blijven er kleine stukjes vlees over, de snijresten. Deze resten gebruiken we voor ons rundergehakt. Hierdoor wordt er geen goed vlees weggegooid. Omdat er alleen grote hoeveelheden vlees door de gehaktmolens kunnen, verzamelen we een week alle restanten snijvlees. Hierdoor is de gehaktkeuze flexibel in jouw pakket. Het vlees wordt in stukken door een matrijsplaat gedrukt. In die plaat zitten gaatjes, hierdoor krijgt gehakt de structuur met sliertjes. Ons rundergehakt gaat 2 keer door de matrijsplaat, een keer door 8mm gaatjes en een keer door 5mm. Op deze manier is vet en vlees egaal gemengd.

In alle pakketten van Koopeenkoe.nl zit standaard gehakt. Wil je liever meer of minder gehakt in je pakket? Pas dan je gehaktkeuze simpel aan in het menu.

Bereidingswijze gehakt

Gehakt kent veel heerlijke bereidingen, bijvoorbeeld:

  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal het gehakt een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg het op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Doe een klontje boter of twee eetlepels olie in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is of de olie een beetje rookt.
  4. Laat het gehakt even kort aanbraden en druk het daarna uit elkaar met een spatel of houten lepel.
  5. Blijf goed roeren tot het vlees niet meer roze maar mooi bruin van kleur is; het is nu gaar.

Serveertip: Wil je liever iets anders dan geruld gehakt? Je kunt ook voor een ander recept kiezen, zoals hamburgers of gehaktballen!

Video: Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus!

Koopeenkoe video gehaktballetjes in tomatensaus