Kipdijfilets

Wat is kipdijfilet?

Koopeenkip.nl kipdijfilets

Een kipdijfilet komt uit het bovenste gedeelte van de kippenpoot. Het verschil tussen kipdijfilets en kipfilets is niet alleen het deel van de kip. Kipdijfilets hebben een donkerdere kleur dan kipfilet en houden deze kleur vast bij het garen. Veel mensen vinden de kipdijfilets malser en sappiger dan kipfilets, maar hierover verschillen de meningen. Kipdijfilets zijn, net als kipfilet, makkelijk te bereiden en een goede basis voor een maaltijd.

Koop pakket met kipdijfilets

Bereiding kippendijen uit de oven

  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de kipdijfilets een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg ze op een bord op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Bestrooi rondom met zout en peper of breng op smaak met kruiden.
  4. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Doe een klontje boter of twee eetlepels olijfolie in de pan.
  5. Bak de kipdijfilets, zodra de boter of olie goed heet is, rondom goudbruin.
  6. Zet het vuur nu laag en laat de filets circa 5 minuten rustig in de pan doorgaren. Keer halverwege.
  7. Klaar? Trek het vlees met een vork een beetje uit elkaar. Als dit gemakkelijk gaat en het vlees niet meer roze maar wit van kleur is, is het goed.

Serveertip: Wij houden ervan om de drumsticks te eten met een frisse salade en krokante aardappeltjes uit de oven. Heerlijk!