Kipdrumsticks

Wat zijn kipdrumsticks?

Koopeenkip.nl kipdrumsticks

Kipdrumsticks komen uit de pootjes van de kip. Drumsticks zijn het populairste deel van de kip als het om kluiven gaat. Ze worden vaak gemarineerde en gebakken of gestoofd. Bekijk hieronder de bereiding voor kipdrumsticks.

Koop pakket met kipdrumsticks

Bereiding kipdrumsticks

  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Bestrooi met zout en peper of maak een marinade voor de drumsticks. Kijk hiervoor heerlijke recepten. Laat ze een paar uur staan in de koelkast; een nachtje is nog lekkerder!
  3. Haal de drumsticks een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg ze op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  4. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Doe een klontje boter of twee eetlepels olijfolie in de pan.
  5. Bak de drumsticks, zodra de boter of olie goed heet is, rondom goudbruin.
  6. Laat de drumsticks ongeveer 20-25 minuten sudderen op laag vuur, keer halverwege om.
  7. Klaar? Trek het vlees met een vork een beetje uit elkaar. Als dit gemakkelijk gaat en het vlees niet meer roze maar wit van kleur is, is het gaar.

Serveertip: Wij houden ervan om de drumsticks te eten met een frisse salade en krokante aardappeltjes uit de oven. Heerlijk!