Kipfilet

Wat is kipfilet?

Koopeenkip.nl kipfilets

Een kipfilet komt uit de borst van de kip en is mager kippenvlees. Ze zijn zowel met als zonder vel te koop. Kipfilets zijn het meest populaire vlees van de kip, ze zijn namelijk makkelijk te bereiden en passend in veel gerechten. Doordat kipfilets zo populair zijn, worden veel kippen slechts geslacht voor de filets. Het andere vlees wordt hierbij verspilt. Daar willen we bij Koopeenkip.nl iets aan veranderen; we verkopen al het vlees van de kip in de vorm van een vleespakket.

Koop pakket met kipfilets

Bereiding kipfilet

  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de kipfilets een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg ze op een bord op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Bestrooi rondom met zout en peper of breng op smaak met kruiden.
  4. Zet een koekenpan op hoog vuur. Doe een klontje boter of twee eetlepels olijfolie in de pan.
  5. Als de olie of boter goed heet is geworden, leg dan de kipfilets in de pan.
  6. Zorg dat alle kanten van de filets aangebraden worden, totdat deze een mooie bruine kleur hebben. Gebruik een tang om de filets te draaien.
  7. Als de filets rondom mooi bruin zijn, zet je het vuur laag.
  8. Laat de filets nu ongeveer 10 minuten rustig in de pan doorgaren. Keer ze halverwege nog een keer om.
  9. Klaar? Trek het vlees met een vork een beetje uit elkaar. Als dit gemakkelijk gaat en het vlees niet meer roze maar wit van kleur is, is het goed.

Serveertip: Met kip kun je eindeloos variëren. Ga bijvoorbeeld voor een curry met kikkererwten, spinazie en kokos en serveer het met rijst of naanbrood.