Kogelbiefstuk

Wat is kogelbiefstuk?

Wat is kogelbiefstuk

Kogelbiefstuk komt uit de bil van de koe. Om precies te zijn uit de kogel van het bovenbeen van de koe, vandaar ook de naam. Kogelbiefstuk is mals vlees, de spieren in het vlees zijn namelijk kort. Het vlees is na ossenhaas en lendebiefstuk het meest malse vlees van de rund. Je vindt het vlees in ons Luxe Pakket.

Koop pakket met kogelbiefstuk

Bereiding kogelbiefstuk bakken

Ieder mens heeft een eigen smaak als het op steak aankomt. De een vindt hem zo rauw mogelijk het lekkerst en de ander juist doorbakken. Onze aanrader: medium rare, dan is het vlees op z'n malst.

  1. Laat het vlees ontdooien en haal het een uur voor bereiden uit de koelkast.
  2. Strooi wat zout en peper op de kogelbiefstuk.
  3. Maak een pan met boter goed heet. Laat de boter bruin worden.
  4. Leg de biefstuk in de boter en schroei het vlees dicht.
  5. Draai het vlees nog een paar keer om en om op laag vuur.
  6. Schep de gesmolten boter regelmatig over je vlees.
  7. Haal het vlees van het vuur en laat het onder aluminiumfolie even rusten.

Bekijk ook dit heerlijke recept voor kogelbiefstuk met teriyaki!