Kogelbiefstuk

Wat is kogelbiefstuk?

Wat is kogelbiefstuk

Kogelbiefstuk komt uit de bil van de koe. Om precies te zijn uit de kogel van het bovenbeen van de koe, vandaar ook de naam. Kogelbiefstuk is mals vlees, de spieren in het vlees zijn namelijk kort. Het vlees is na ossenhaas en lendebiefstuk het meest malse vlees van de rund. Je vindt het vlees in ons Luxe Pakket.

Koop pakket met kogelbiefstuk

Bereiding kogelbiefstuk bakken

 1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
 2. Haal de kogelbiefstuk een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg het vlees op een bord, op het aanrecht. Zo kan het rustig op kamertemperatuur komen.
 3. Strooi wat zout en peper op beide kanten van het vlees.
 4. Zet een koekenpan op hoog vuur. Doe een klontje boter en een klein scheutje olie in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is.
 5. Leg het vlees in de pan. Bak het op hoog vuur in 1 minuut rondom bruin.
 6. Afhankelijk van hoe je je biefstuk het lekkerst vindt, bak je beide zijden nog even door.
  • rare: alleen dichtschroeien is voldoende.
  • medium rare: circa 1 minuut per kant.
  • medium: circa 2 minuten per kant.
  • doorbakken: circa 3 minuten per kant.
 7. Haal de kogelbiefstuk nu uit de pan en pak ze losjes in in aluminiumfolie. Laat ze nog een paar minuten rusten.

Serveertip: Wij eten biefstuk het liefst medium rare. Het allerlekkerst is het met friet en een beetje mayonaise. Kan niet missen!