Lamsburger

Wat is een lamsburger?

De burgers in onze Lamspakketten worden gemaakt van heerlijk gekruid gehakt. Alle snijresten van de lam worden met kruiden door de matrijsplaat gehaald en daarna in burgers gevormd. De burger krijgt hierdoor een volle smaak, perfect voor op de BBQ of voor een broodje hamburger.

Koop pakket met lamsburgers

Bereiding lamsburger

Lamsburger
  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de hamburgers een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg het vlees op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Zet een koekenpan op hoog vuur. Doe een klontje boter in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is.
  4. Bak de hamburgers nu kort aan beide kanten bruin.
  5. Zet het vuur lager en laat de burgers nog 10 minuten verder garen. Keer ze af en toe om.
  6. Haal de burgers uit de pan en laat ze nog even rusten voor je ze serveert.

Serveertip: Onze favoriet is een voorjaarsburger, een keer wat anders! Besmeer een broodje met hummus en leg de burger erop. Beleg met een frisse salade van radijs, paprika, feta en peterselie. Eet smakelijk!