Lamsgehakt

Wat is lamsgehakt?

Tijdens het snijden van de verschillende vleesstukken voor in de pakketten, blijven er altijd wat snijresten over. Deze resten halen we door een matrijsplaat, zodat er heerlijk lamsgehakt ontstaat. Zo houden we geen vlees over en ontstaat er een mooi product voor in de pakketten. Van het gehakt maken we ook de worstjes en hamburgers. Je kiest zelf welke gehaktproducten je bij het pakket wilt.

Koop pakket met lamsgehakt

Bereiding lamsgehakt

Lamsgehakt
  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal het gehakt een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg het op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Doe een klontje boter of twee eetlepels olie in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is of de olie een beetje rookt.
  4. Laat het gehakt even kort aanbraden en druk het daarna uit elkaar met een spatel of houten lepel.
  5. Blijf goed roeren tot het vlees niet meer roze maar mooi bruin van kleur is; het is nu gaar.

Serveertip: Lamsgehakt is erg lekker om köfte mee te maken: gekruide gehaktballetjes of -spiesjes. Gebruik hiervoor kruiden zoals kaneel en komijnzaad en maak een heerlijke saus van yoghurt en munt om erbij te serveren.