Lams merguez worstjes

Wat zijn lamsmerguezworstjes?

De merguezworstjes in de Lamspakketten worden gemaakt van de snijresten. De worstjes bestaan uit lamsvlees (98%), zeezout, paprikapoeder, cayennepeper, koriander, knoflookpoeder, uienpoeder, natuurlijk paprika aroma, natuurlijk rozemarijn aroma en worden gehuld in een schapendarm.

Koop pakket met lams merguez worstjes

Bereiding: Merguez worstjes

Lamsworstjes
  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de worstjes een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg ze op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Doe een klontje boter in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is.
  4. Braad de worstjes in ongeveer 1 minuut rondom bruin.
  5. Laat de worstjes vervolgens nog 6-8 minuten op laag vuur zachtjes verder garen. Draai ze af en toe om.

Serveertip: Onze favoriet is een voorjaarsburger, een keer wat anders! Besmeer een broodje met hummus en leg de burger erop. Beleg met een frisse salade van radijs, paprika, feta en peterselie. Eet smakelijk!