Lam Zadelkotelet

Wat is lam zadelkotelet?

De zadelkotelet komt uit het rug van het lam. Het lamszadel bestaat uit de dunne lende en lamshaas plus verbindende wervels. Het vlees is als het ware een dubbele t-bone, omringd met een vetrandje. Dit randje geeft smaak aan het vlees en zorgt ervoor dat het stuk sappig blijft.

Koop pakket met lam zadelkotelet

Bereiding zadelkotelet

Lamrack
  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de koteletten een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg ze op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Zet een grillpan op hoog vuur.
  4. Leg het vlees in de pan en bak ze 2-3 minuten per kant rondom bruin.
  5. Haal de koteletten uit de pan, wikkel ze losjes in aluminiumfolie en laat ze nog een paar minuten rusten.
  6. Klaar? De binnenkant van het vlees moet mooi roze zijn.

Serveertip: Maak een marinade van honing, olijfolie, verse tijm en wat peper en zout en smeer de koteletten hiermee in voor je ze bakt. Dit geeft ze een heerlijk zoete smaak.