Lamsrack

Wat is lamsrack?

Lamsrack is, samen met de zadelkotelet, het meest malse stukje vlees van het lam. Het wordt gesneden uit de rug met de ribbetjes. Het vlees is heerlijk te bereiden in de oven, maar hoeft niet helemaal gaar te zijn. Rosé is het vlees op z'n best.

Koop pakket met lamsrack

Bereiding lamsrack

Lamrack
  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de lamsrack een uur voor het koken uit de verpakking. Leg het vlees op een bord, op het aanrecht. Zo kan het rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Strooi wat zout en peper op beide kanten van het vlees.
  5. Zet een koekenpan op hoog vuur. Doe een klontje boter en een klein scheutje olie in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is.
  6. Leg het vlees in de pan en bak het kort op hoog vuur rondom mooi bruin.
  7. Haal de racks nu uit de pan en leg het in een braadslede.
  8. Bak het in ongeveer 10 minuten gaar in de oven. Lamsrack hoeft maar kort te garen in de oven en is het lekkerst als het rosé is.
  9. Gebruik je een vleesthermometer, doe deze dan in het dikste deel van het vlees. Als deze tussen de 50 en 55 graden aangeeft, is het vlees mooi rosé van binnen.
  10. Haal het vlees uit de oven en laat het onder aluminiumfolie nog even rusten. Eet smakelijk!

Serveertip: Leg een paar teentjes knoflook en wat verse takjes tijm en rozemarijn op het vlees voor het in de oven gaat.