Merguez worst

Wat zijn Merguez worstjes?

Koopeenkoe.nl Bavette

Merguez worstjes zijn gekruide worstjes die heerlijk zijn op de barbecue. Ze zijn dun en daardoor snel klaar tijdens het bakken. Aan de Merguez worstjes van Koopeenkoe.nl zijn alleen natuurlijke kruiden toegevoegd. We gebruiken geen E-nummers, suiker, kleurstoffen, bind- of conserveringsmiddelen. Om precies te zijn zit er in onze Merguez worstjes rundvlees (98%), zeezout, paprikapoeder, cayennepeper, koriander, knoflookpoeder, uienpoeder, natuurlijk paprika aroma en natuurlijk rozemarijn aroma. De worst zit verpakt in schapendarm.

Vind de chipolataworstjes in ons Koe Pakket en in ons Koe Pakket Luxe.

Bereidingswijze Merguez worstjes

  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de worstjes een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg ze op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Doe een klontje boter in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is.
  4. Braad de worstjes in ongeveer 1 minuut rondom bruin.
  5. Laat de worstjes vervolgens nog 6-8 minuten op laag vuur zachtjes verder garen. Draai ze af en toe om.

Serveertip: Onze favoriet is de hotdog. Snijd de broodjes open en beleg ze met de worstjes, zuurkool, gebakken ui en een saus naar keuze. Dat wordt genieten. Eet smakelijk!