Minute steak

Wat is een minute steak?

Wat is kogelbiefstuk

Minute steak is dungesneden steak, meestal afkomstig van de rug of bil van de koe. Hetzelfde deel waar de entrecôte uitgesneden wordt. Omdat minute steak dun is, hoeft het maar even gebakken te worden. 'T zit hem in de naam; een minuutje aan beide kanten is meer dan voldoende.

Koop pakket met minute steak

Bereiding minute steak bakken

Ieder mens heeft een eigen smaak als het op steak aankomt. De een vindt hem zo rauw mogelijk het lekkerst en de ander juist doorbakken. Onze aanrader: medium rare, dan is het vlees op z'n malst.

 1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
 2. Haal de biefstukken een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg het vlees op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
 3. Strooi wat zout en peper op beide kanten van de biefstukken.
 4. Zet een koekenpan op hoog vuur. Doe een klontje boter en een klein scheutje olie in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is.
 5. Leg de biefstukken in de pan en schroei het vlees dicht: bak ze een halve minuut aan beide kanten tot ze bruin zijn. Zo behoud je de sappen in het vlees.
 6. Zet het vuur nu iets lager, daardoor zal de boter niet verbranden. Niet te laag, anders kan het vlees niet goed bakken. Middelhoog is dus goed.
 7. Voeg nog een klontje roomboter toe en schep de gesmolten boter over het vlees heen met een lepel.
 8. Afhankelijk van hoe je je biefstuk het lekkerst vindt, bak je beide zijden nog even door.
  • rare: alleen dichtschroeien is voldoende.
  • medium rare: circa 1 minuut per kant.
  • medium: circa 2 minuten per kant.
  • doorbakken: circa 3 minuten per kant.
 9. Haal de steak nu uit de pan en pak ze losjes in in aluminiumfolie. Laat ze nog 5 minuten rusten.

Serveertip: Snijd de steak in dunne plakjes en beleg een broodje met je favoriete toppings, zoals cheddar, ui en barbecuesaus. Zo heb je in een handomdraai een heerlijke steak sandwich!