Poulet

Wat is runderpoulet?

Wat is runderpoulet

Poulet komt uit de borst van de koe. Dit deel van de koe is minder gespierd, waardoor poulet erg mals is. Runderpoulet is traditioneel stoofvlees dat bijvoorbeeld heerlijk is in soep of stoofgerechten. Poulet zit in ons Luxe Pakket en in ons Premium Pakket.

Bereiding

  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de poulet een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg het vlees op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Zet een braadpan op middelhoog vuur. Doe een klontje boter in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is.
  4. Bak de poulet rondom bruin.
  5. Haal het vlees uit de pan. Bak een gesnipperde ui en groente naar keuze in ongeveer 5 minuten gaar in het bakvet.
  6. Doe het vlees nu terug in de pan en voeg het vocht toe, zoveel dat het vlees net onder staat. Dit kan een glas wijn, port, bouillon of water zijn.
  7. Zet het vuur nu laag.
  8. Doe de deksel op de pan en laat het vlees minstens een uur sudderen, totdat het vlees zo zacht is dat het uit elkaar valt.

Serveertip: Naast verschillende groente en specerijen, kun je een paar plakjes ontbijtkoek toevoegen aan je stoofvlees. Dit klinkt misschien gek, maar het zorgt voor een lekkere kruidige smaakt en tegelijkertijd bindt het de saus