Ribeye

Wat is ribeye?

Wat is ribeye

Een ribeye komt van de rib van de koe. Uit hetzelfde deel waar de côte de boeuf wordt uitgesneden. De ribeye heeft een randje vet door het vlees heen, waardoor het afgesneden vlees iets van een oog weg heeft. Het vet maakt het vlees erg mals en smaakvol. Het verschil tussen ribeye en côte de boeuf is dat bij de côte de boeuf de rib wordt meegesneden. Ribeye zit in ons Premium Pakket.

Koop pakket met ribeye

Bereiding: ribeye bakken

  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de ribeye een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg het op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Strooi wat zout en peper op beide kanten van het vlees.
  4. Zet een koekenpan op hoog vuur. Doe een klontje boter en een klein scheutje olie in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is.
  5. Leg het vlees in de pan en bak op hoog vuur. Wil je het vlees rood eten, bak het dan 1-2 minuten per kant. Voor medium is dit 2-3 minuten. Houd je meer van doorbakken, bak het vlees dan 4-5 minuten per kant.
  6. Haal de ribeye nu uit de pan en pak ze losjes in in aluminiumfolie. Laat ze nog 5 minuten rusten.