Steak

Wat is steak?

Wat is een steak

Een steak is eigenlijk een verzamelnaam voor allerlei soorten rundvlees, zoals biefstuk, tournedos, ribeye of entrecôte. Bij Koopeenkoe.nl krijg je een van deze steaksoorten in je pakket. In het Luxe Pakket krijg je de specifiek luxere steaksoorten, zoals de côte de boeuf. Omdat we de koe van kop tot staart willen gebruiken en niks willen weggooien, doen we in onze Gemakspakketten de overgebleven steaks. Deze kunnen dus van soort verschillen.

Koop pakket met steak

Bereiding: steak bakken

 1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
 2. Haal de steaks een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg ze op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
 3. Strooi wat zout en peper op beide kanten van de steaks.
 4. Zet een koekenpan op hoog vuur. Doe een klontje boter en een klein scheutje olie in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is.
 5. Leg de steaks in de pan en schroei het vlees dicht: bak ze een halve minuut aan beide kanten tot ze bruin zijn. Zo behoud je de sappen in het vlees.
 6. Zet het vuur nu iets lager, daardoor zal de boter niet verbranden. Niet te laag, anders kan het vlees niet goed bakken. Middelhoog is dus goed.
 7. Voeg nog een klontje roomboter toe en schep de gesmolten boter over het vlees heen met een lepel.
 8. Afhankelijk van hoe je je steak het lekkerst vindt, bak je beide zijden nog even door.
  • rare: alleen dichtschroeien is voldoende.
  • medium rare: circa 1 minuut per kant.
  • medium: circa 2 minuten per kant.
  • doorbakken: circa 3 minuten per kant.
 9. Haal de steak nu uit de pan en pak ze losjes in in aluminiumfolie. Laat ze nog 5 minuten rusten.

Serveertip: Snijd de steak in dunne plakjes en beleg een broodje met je favoriete toppings, zoals cheddar, ui en barbecuesaus. Zo heb je in een handomdraai een heerlijke steak sandwich!

Video: Steak grillen

Koopeenkoe video Steak