Tartaar met 1% zeezout

Wat is tartaar?

Wat is tartaar

Tartaar is fijngehakte biefstuk en superlekker om rauw te eten. Het verschil tussen gehakt en tartaar zit hem in het percentage vet. Tartaar is een stuk magerder vlees (8% vet). Ook wordt tartaar een keer vaker doorgedraaid om de structuur te verfijnen. De tartaar van Koopeenkoe.nl kan als steak tartaar (rauw) bereid of even gebakken worden. Als je de tartaar bakt, bak hem dan niet te lang, want dan wordt het vlees erg droog. Een steak tartaar is bijvoorbeeld erg lekker met een rauw eitje en kappertjes.

Tartaar zit in ons Premium vleespakket.

Bereidingswijze: tartaar bakken

  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de tartaar een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg ze op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Zet een koekenpan op hoog vuur. Doe een klontje boter of twee eetlepels olie in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is of de olie een beetje rookt.
  4. Dep de tartaar vlak voor het bakken droog met keukenpapier.
  5. Leg de tartaar in de pan en bak op hoog vuur beide kanten bruin in ongeveer 1 minuut.
  6. Draai het vuur nu lager en bak de tartaar nog 1-2 minuten voor rosé of 5 minuten voor doorbakken.
  7. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe.