Tournedos of kogelbiefstuk

Het verschil:

tournedos of kogelbiefstuk

De tournedos wordt uit de ossenhaas gesneden. De ossenhaas zit in de rug van de koe en is een langvormige niet-actieve spier. Kogelbiefstuk komt uit de bil van de koe. Om precies te zijn uit de kogel van het bovenbeen van de koe. In dit deel van de bil zijn de spieren kort. De structuur van het vlees van beide stukken is hetzelfde, namelijk fijn en draadloos. Deze structuur zorgt ervoor dat de vleesstukken super mals zijn.

Koop pakket met tournedos of kogelbiefstuk

Bereidingswijze

gebakken tournedos
  1. Laat het vlees ontdooien en op kamertemperatuur komen.
  2. Laat de oven voorverwarmen op 120 graden.
  3. Zet een pan op hoog vuur en bereid het vlees met een beetje olie of roomboter in de pan.
  4. Schroei het vlees rondom dicht, zodat het vlees een goudbruine kleur krijgt.
  5. Zet het vlees voor 15 minuten in de oven.
  6. Check eventueel de kertemperatuur, deze moet rond de 50 graden zijn.
  7. Dek de tournedos/kogelbiefstuk af met aluminiumfolie en laat het vlees 10 minuten rusten.