Tournedos of zijlende

Het verschil:

tournedos of zijlende

De tournedos wordt uit de ossenhaas gesneden. De ossenhaas zit in de rug van de koe en is een langvormige niet-actieve spier. De zijlende wordt uit de dikke lende gesneden, een deel net boven de ossenhaas. De structuur van het vlees van beide stukken is hetzelfde, namelijk fijn en draadloos. Deze structuur zorgt ervoor dat de vleesstukken super mals zijn.

Koop pakket met tournedos of zijlende

Bereidingswijze

gebakken tournedos
  1. Laat het vlees ontdooien en op kamertemperatuur komen.
  2. Laat de oven voorverwarmen op 120 graden.
  3. Zet een pan op hoog vuur en bereid het vlees met een beetje olie of roomboter in de pan.
  4. Schroei het vlees rondom dicht, zodat het vlees een goudbruine kleur krijgt.
  5. Zet het vlees voor 15 minuten in de oven.
  6. Check eventueel de kertemperatuur, deze moet rond de 50 graden zijn.
  7. Dek de tournedos/zijlende af met aluminiumfolie en laat het vlees 10 minuten rusten.