Worst

Wat is worst?

Wat zit er in onze worst

Worstjes worden gemaakt van gemalen restvlees. Het gemalen vlees wordt omhuld door een darm of plastic. Worstjes worden op veel manieren verkocht, gedroogd, gekookt of gekruid. De worsten van Koopeenkoe.nl zijn gemaakt van de snijresten. Ze worden gehuld in een schapendarm. Vind de worstjes in ons Gemakspakket. In onze andere pakketten zitten chipolataworstjes. Het verschil tussen de gewone worst en de chipolataworst zit hem in de kruiden en dikte. De chipolataworstjes zijn dunner en gekruid.

Bereidingswijze worst

  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de worstjes een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg ze op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Doe een klontje boter in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is.
  4. Braad de worstjes in ongeveer 1 minuut rondom bruin.
  5. Laat de worstjes vervolgens nog 10 minuten op laag vuur zachtjes verder garen. Draai ze af en toe om.

Serveertip: Wij eten worst het liefst bij een goede winterse stamppot, zoals andijvie of boerenkool. Het is natuurlijk ook heerlijk op een broodje met een beetje mosterd.