Zijlende

Wat is zijlende?

Dit malse vlees wordt uit de bil van de koe gesneden, uit de dikke lende om precies te zijn. Het vlees is bijna net zo mals als ossenhaas en wordt daarom wel eens imitatie ossenhaas genoemd. Het heeft net als ossenhaas een fijne vleesdraad maar wel meer smaak. Zijlende biefstuk bakken is een heerlijke optie. Zijlende wordt ook vaak voor carpaccio gebruikt of in de oven gebraden.

Zijlende biefstuk zit in ons Premium Pakket.

Zijlende bereiden

  1. Laat het vlees ontdooien en op kamertemperatuur komen.
  2. Laat de oven voorverwarmen op 120 graden.
  3. Zet een pan op hoog vuur en bereid het vlees met een beetje olie of roomboter in de pan.
  4. Schroei het vlees rondom dicht, zodat het vlees een goudbruine kleur krijgt.
  5. Zet het vlees voor 15 minuten in de oven.
  6. Check eventueel de kertemperatuur, deze moet rond de 50 graden zijn.
  7. Dek de tournedos/zijlende af met aluminiumfolie en laat het vlees 10 minuten rusten.