Vragen

Hoe werkt het bestelproces?

Op Koopeenkoe.nl koop je samen met anderen een koe. De koe wordt pas opgehaald bij de boer en geslacht als de koe 100% verkocht is. Het duurt ongeveer 4 weken van bestellen tot leveren. Dit komt omdat de koe eerst helemaal verkocht moet worden. Daarna wordt het vlees minimaal drie weken gerijpt, in stukken gesneden, gevacuumeerd en gekoeld verzonden.

Tijdens dit hele proces houden we je op de hoogte van jouw koe doormiddel van vier e-mails.

  1. Je krijgt bericht als de hele koe, waarvan jij een deel hebt besteld, is verkocht. Dit duurt meestal één week.
  2. We informeren je wanneer je koe geslacht, gerijpt en uitgeleverd wordt (drie weken voor de leverdatum weet je dus al exact op welke dag je pakket komt).
  3. Vlak voor de week waarin we leveren, krijg je een e-mail om je er aan te herinneren dat je koe er aan komt en krijg je de mogelijkheid om eventueel een ander levermoment te kiezen.
  4. De avond voor het pakket wordt verstuurd ontvang je een mail met een track and trace link om te kunnen zien hoe laat het pakket bezorgd wordt. Hierin wordt je ook geïnformeerd over eventuele vertragingen van de bezorging, dus houd deze link goed in de gaten!

Wij leveren met een leverancier die rijdt met gekoelde busjes. Je pakket wordt vers bij je aangeleverd, dan kun je zelf beslissen wat je in de koelkast legt en wat de vriezer in gaat.

Wij leveren op:

  • Donderdag tussen 17:00 en 22:00 uur
  • Vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur
  • Vrijdag tussen 17:00 en 22:00 uur
  • Zaterdag tussen 08:00 en 14:00 uur

Hoe kan ik mijn leverdag & gegevens wijzigen?

Bij bestellen kun je een leverdag kiezen. Wil je het levermoment veranderen? Dat is makkelijk! Je kunt wijzingen in je levering doorgeven door in te loggen in Mijn Account bovenaan de website. Daar kun je met een klik op de knop een ander levermoment kiezen.

Wij leveren op;

  • Donderdag tussen 17:00 en 22:00 uur
  • Vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur
  • Vrijdag tussen 17:00 en 22:00 uur
  • Zaterdag tussen 08:00 en 14:00 uur

Je kunt wijzingen doorgeven tot donderdag middag 16:00 de week voor je levering. Is dat al geweest? Stuur dan even een berichtje naar vragen@koopeenkoe.nl en we zorgen dat je alsnog je pakket ontvangt!

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben?

Ben je niet thuis? Dan proberen we je pakket te bezorgen bij de buren. Als dat ook niet lukt, nemen we het pakket weer mee. Het vleespakket wordt dan gekoeld bewaard zodat we de volgende dag nog eens kunnen proberen om het bij je te bezorgen.

Wil je het levermoment veranderen? Dat kan tot een aantal dagen voor je levering. Je kunt wijzingen in je levering doorgeven door in te loggen in je account bovenaan de website. Daar kun je met een klik op de knop een ander levermoment kiezen.

Wij leveren op;

  • Donderdag tussen 17:00 en 22:00 uur
  • Vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur
  • Vrijdag tussen 17:00 en 22:00 uur
  • Zaterdag tussen 08:00 en 14:00 uur

Je kunt wijzingen doorgeven tot donderdag middag 16:00 de week voor je levering. Is dat al geweest? Stuur dan even een berichtje naar vragen@koopeenkoe.nl en we zorgen dat je alsnog je pakket ontvangt!

Kan ik jullie bellen?

Zeker! Je kunt ons bellen op 0294-224200. We zijn telefonisch bereikbaar op:

  • Maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 22:00 uur
  • Zaterdag tussen 09:00 en 18:00 uur

Kan ik stukken vlees bijbestellen?

Nee, helaas. Wij vinden het belangrijk dat alles van de koe wordt verwerkt en er niets wordt verspild. Daarom verwerken we haar vlees horizontaal, dat betekent van de voorkant naar de achterkant. Elk pakket bevat dezelfde stukken vlees. Je kunt wel kiezen hoe je de gehakt producten wil indelen. Je hebt de keuze uit gehakt, hamburgers of chipolata worstjes. Je kunt de verhouding van het gehakt vlees zelf naar smaak bepalen.

Er zijn enkele stukken in de koe waar er te weinig van zijn om over 30+ pakketten te verdelen. Die kun je daarom gratis toevoegen aan je pakket. Hierbij hanteren we het ‘first come, first serve’ principe. We hebben per koe tong, hart, schenkel, nier, lever, mergpijp, staart en botten te vergeven.

Wil je deze stukken graag bij je pakket bestellen? Stuur dan een mailtje naar vragen@koopeenkoe.nl na je bestelling en vermeld je product keuze en order nummer. Je kunt 2 producten kiezen.

Hoe werkt de gehakt keuze?

We verwerken de koe horizontaal. Van kop tot staart. Het grootste gedeelte van het vlees wordt gesneden in mooie snijvlees producten zoals biefstuk, rosbief en stooflappen. Bij het fileren van het vlees blijven er kleine stukjes vlees over, deze snijresten verwerken we tot gehakt.

Het gehakt wordt per week verwerkt in pakjes gehakt, hamburgers en worstjes. Omdat de gehaktmolens niet werken met een kleine hoeveelheid vlees, wordt het gehakt van alle koeien in een betreffende leverweek gezamenlijk verwerkt.

Per pakket kun je een vast aantal gehakt pakketjes kiezen. Je hebt de keuze tussen meerdere soorten gehaktproducten van ongeveer 240 gram per pakje. Kies bijvoorbeeld voor 3 pakjes gehakt, 2 pakjes worst en 4 pakjes hamburgers. Geniet voortaan dus van jouw favoriete gehaktproducten!

Hoe worden de dieren verzorgd?

We werken alleen met boeren die we kennen. Goede boeren, die met veel liefde hun dieren verzorgen. Elke boer verzorgt zijn of haar dieren een beetje anders maar ze doen het allemaal vanuit een hart voor dieren en duurzaamheid.

Geen van onze boeren gebruiken preventive antibiotica. De koeien krijgen hoofdzakelijk gras en worden bijgevoederd met (grotendeels eigen) tarwe, bietenpulp en bierbostel.

In het voorjaar, de zomer en de nazomer zijn de koeien buiten en hebben ze de mogelijkheid om naar binnen te gaan in de prachtige, unieke stallen.

Als een van onze koeien zwanger is mag ze het kalfje baren en dan blijven ze nog 6-9 maanden samen lopen.

Heb je nog meer vragen? Of wil je een keertje langskomen op de boerderij? Laat het ons weten. Een boerderij bezoek is alleen mogelijk in groepsverband. Stuur een mail naar vragen@koopeenkoe.nl en wij nemen contact met je op.

Met welke boeren werken jullie samen?

We werken met meerdere boeren. Die allemaal andere rassen koeien hebben. De meeste van onze boeren hebben hun boerderij in Noord-Holland. We kiezen hier bewust voor zodat de afstand die de dieren naar de slagerij moeten afleggen beperkt blijft. Je kunt meer over de boeren lezen op onze boeren pagina. Heb jij al een favoriete boer?

Zoekt één van jullie boeren nog een vrouw?

Boer zoekt vrouw! Ja, ook wij zijn fan. We krijgen regelmatig mailtjes of onze boeren nog single zijn. Helemaal begrijpelijk natuurlijk, want onze boeren zijn super leuk! Maar helaas, al onze boeren hebben hun liefde al gevonden.

Is het vlees biologisch?

We bieden de keuze tussen biologisch gecertificeerde koeien en niet gecertificeerde koeien. Het hoofdzakelijke verschil tussen de koeien is het voer dat ze krijgen.

De biologisch gecertificeerde koeien krijgen uiteraard biologisch geteeld voer.
De koeien van onze niet bio boeren krijgen geen officieel biologisch geteeld voer. Ze eten een mix van gras en kruiden. Dit gras wordt natuurlijk bemest zonder gebruik van kunstmest.

De enige reden dat deze boeren geen biologisch keurmerk hebben, is dat ze juist eigen gras gebruiken en geen gecertificeerd voer. Feitelijk kan het niet veel puurder worden dan een onbespoten weide.

Onze classic, luxe en bio koeien zijn dus allemaal goede duurzame keuzes.

Hoe wordt mijn koe geslacht?

De koeien worden geslacht door Slachterij Henk Worst met veel respect voor het dier en het vak. Dit gebeurt kleinschalig en artisanaal. Het BNN programma De Social Club is komen kijken bij de slacht. Wil je zien hoe dat gebeurd? Bekijk dan hier het filmpje. De koeien zijn meestal tussen de 5 jaar en 8 jaar als ze worden geslacht, afhankelijk van hun gewicht.

Hoe lang kan ik het vlees bewaren?

Na ontvangst kun je het verse vlees een paar dagen bewaren in de koelkast. Als je het vlees invriest, kun je er nog veel langer van genieten. Je kunt het vlees uit je pakket wel een jaar lang in de vriezer bewaren. De stickers op het vlees vermelden de uiterste houdbaarheidsdatum van jouw vlees, zowel voor het bewaren in de koelkast na ontvangst, als voor het bewaren in de vriezer. Als je het vlees ontdooit, kun je het afgesloten een paar dagen in de koelkast bewaren. Tip: Je kunt natuurlijk ook gewoon een portie eten die over is na een heerlijk maal invriezen voor een later moment.

Past mijn pakket in de vriezer?

In een normale vriezer die je bij elke witgoedwinkel kunt kopen, past het vlees in 1 lade, omdat het heel efficiënt is ingepakt. Een klein (3,1 KG) pakket past in een halve lade.

Wist je dat de kwaliteit van het vlees niet achteruit gaat als je het invriest? Omdat we het vlees rijpen, verdwijnt er wat vocht uit het vlees waardoor het in de vriezer langer goed blijft. Het vlees blijft op die manier een jaar lang goed in de vriezer.

Hoe kan ik het vlees het beste ontdooien?

Het beste is om het vlees een dag van tevoren uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen, zodat het rustig kan ontdooien. Er kan water van het pakje smelten, dus het is verstandig om het vlees op een bord of schaal te leggen. Heb je haast en wil je het vlees snel ontdooien, leg dan de bevroren producten in gesloten verpakking in een bak met koud water. Binnen 10 -15 minuten is het volledig ontdooid, zonder verlies van kwaliteit. Ontdooi het vlees liever niet in de magnetron, want daar wordt het vlees taai van!

Welke toevoegingen gebruiken jullie in het vlees? (allergie-informatie)

Wij gebruiken geen e-nummers, suiker, bindmiddelen of andere middelen die niets met vlees te maken hebben. Al het vlees is glutenvrij, maar het is wel geproduceerd in een ruimte waar op andere tijden ook gluten worden gebruikt in de productie. Verder is al ons vlees 100% lactosevrij!

Aan enkele producten zoals hamburgers & worstjes voegen we zout, peper en kruiden toe, hieronder vind je een overzicht van alle producten met kruiden. Elk afzonderlijk pakje vlees heeft een sticker met daarop de ingrediënten en voedingswaarden.

Product Ingrediënten Voedingswaarden
Gehakt met 1% zeezout Rundvlees (99,01%), zeezout (0,99%). Energie: 928 kJ / 223 kcal
Vetten: 16,3 g (waarvan verzadigde vetzuren: 6,9 g)
Koolhydraten: 0,2 g (waarvan suikers: 0,2 g)
Eiwitten: 18,7 g
Zout: 1,2 g
Hamburgers Rundvlees (97%), zongedroogde tomaat in olie, zeezout, uipoeder*, witte peper*. Energie: 937 kJ / 225 kcal
Vetten: 16,5 g (waarvan verzadigde vetzuren: 6,9 g)
Koolhydraten: 0,6 g (waarvan suikers: 0,3 g)
Eiwitten: 18,5 g
Zout: 1,2 g
Thaise hamburgers Rundvlees (99%), paprikapoeder*, uienpoeder*, koriander*, gember*, steranijs*, thijm*, komijnzaad*, knoflookpoeder*, cayennepeper*, chili peper*, basilicum*, cardamom*, kruidnagel*, zeezout. Energie: 946 kJ / 228 kcal
Vetten: 16,4 g (waarvan verzadigde vetzuren: 6,9 g)
Koolhydraten: 0,8 g (waarvan suikers: 0,3 g)
Eiwitten: 18,8 g
Zout: 0,3 g
Chipolata worstjes Rundvlees (98%), zeezout, paprikapoeder*, koriander*, uienpoeder*, knoflookpoeder*, cayennepeper*, schapendarm. Energie: 932 kJ / 224 kcal
Vetten: 16,3 g (waarvan verzadigde vetzuren: 6,9 g)
Koolhydraten: 0,5 g (waarvan suikers: 0,3 g)
Eiwitten: 18,6 g
Zout: 1,3 g
Merquez worstjes Rundvlees (98%), kruiden en specerijen* (zeezout, paprikapoeder*, cayennepeper*, koriander*, knoflookpoeder*, uienpoeder*, natuurlijk paprika aroma, natuurlijk rozemarijn aroma), schapendarm. Energie: 935 kJ / 225 kcal
Vetten: 16,3 g (waarvan verzadigde vetzuren: 6,9 g)
Koolhydraten: 0,5 g (waarvan suikers: 0,3 g)
Eiwitten: 18,7 g
Zout: 1,2 g
Bio gehakt met 1% zeezout Rundvlees* (99,01%), zeezout (0,99%). Energie: 928 kJ / 223 kcal
Vetten: 16,3 g (waarvan verzadigde vetzuren: 6,9 g)
Koolhydraten: 0,2 g (waarvan suikers: 0,2 g)
Eiwitten: 18,7 g
Zout: 1,2 g
Bio hamburgers Rundvlees* (97%), zongedroogde tomaat in olie*, zeezout, uipoeder*, witte peper*. Energie: 937 kJ / 225 kcal
Vetten: 16,5 g (waarvan verzadigde vetzuren: 6,9 g)
Koolhydraten: 0,6 g (waarvan suikers: 0,3 g)
Eiwitten: 18,5 g
Zout: 1,2 g
Bio Thaise hamburgers Rundvlees* (99%), paprikapoeder*, uienpoeder*, koriander*, gember*, steranijs*, thijm*, komijnzaad*, knoflookpoeder*, cayennepeper*, chili peper*, basilicum*, cardamom*, kruidnagel*, zeezout. Energie: 946 kJ / 228 kcal
Vetten: 16,4 g (waarvan verzadigde vetzuren: 6,9 g)
Koolhydraten: 0,8 g (waarvan suikers: 0,3 g)
Eiwitten: 18,8 g
Zout: 0,3 g
Bio chipolata worstjes Rundvlees* (98%), zeezout, paprikapoeder*, koriander*, uienpoeder*, knoflookpoeder*, cayennepeper*, schapendarm. Energie: 932 kJ / 224 kcal
Vetten: 16,3 g (waarvan verzadigde vetzuren: 6,9 g)
Koolhydraten: 0,5 g (waarvan suikers: 0,3 g)
Eiwitten: 18,6 g
Zout: 1,3 g
Bio merquez worstjes Rundvlees* (98%), kruiden en specerijen* (zeezout, paprikapoeder*, cayennepeper*, koriander*, knoflookpoeder*, uienpoeder*, natuurlijk paprika aroma, natuurlijk rozemarijn aroma), schapendarm. Energie: 935 kJ / 225 kcal
Vetten: 16,3 g (waarvan verzadigde vetzuren: 6,9 g)
Koolhydraten: 0,5 g (waarvan suikers: 0,3 g)
Eiwitten: 18,7 g
Zout: 1,2 g
Wagyu hamburgers Wagyu rundvlees (99%), zeezout, witte peper. Energie: 1545 kJ / 373 kcal
Vetten: 33,5 g (waarvan verzadigde vetzuren 12,8 g)
Koolhydraten: 4,0 g (waarvan suikers 1,97 g)
Eiwitten: 13,8 g
Zout: 1,3 g
Wagyu chipolata worstjes Wagyu rundvlees (99%), zeezout, witte peper, schapendarm. Energie: 1543 kJ / 373 kcal
Vetten: 33,4 g (waarvan verzadigde vetzuren 12,8 g)
Koolhydraten: 4,2 g (waarvan suikers 2,09 g)
Eiwitten: 13,8 g
Zout: 1,4 g
Wagyu beef burgers Wagyu rundvlees (99%), zeezout, witte peper Energie: 1545 kJ / 373 kcal
Vetten: 33,5 g (waarvan verzadigde vetzuren 12,8 g)
Koolhydraten: 4,0 g (waarvan suikers 1,97 g)
Eiwitten: 13,8 g
Zout: 1,3 g
Wagyu mini beefburger Wagyu rundvlees (99%), zeezout, witte peper Energie: 1545 kJ / 373 kcal
Vetten: 33,5 g (waarvan verzadigde vetzuren 12,8 g)
Koolhydraten: 4,0 g (waarvan suikers 1,97 g)
Eiwitten: 13,8 g
Zout: 1,3 g
Wagyu mini hamburgers Wagyu rundvlees (99%), zeezout, witte peper Energie: 1545 kJ / 373 kcal
Vetten: 33,5 g (waarvan verzadigde vetzuren 12,8 g)
Koolhydraten: 4,0 g (waarvan suikers 1,97 g)
Eiwitten: 13,8 g
Zout: 1,3 g
* = van biologische oorsprong

Hoe en waarom rijpen jullie het vlees?

We rijpen het vlees minimaal 21 dagen. Dit rijpingsproces is onmisbaar voor de beste smaak en malsheid. Natuurlijke enzymen breken bij een temperatuur van boven de 1 graden Celsius de celwanden van het vlees af, waardoor het mals en zacht van structuur wordt. Daarnaast verbetert de smaak door dit proces, en ook doordat het percentage vocht in het vlees afneemt. Het vlees wordt intenser en voller van smaak zoals sommigen dat van vroeger nog gewend zijn. Je zou het kunnen vergelijken met een goede wijn die op dronk moet zijn voor de beste smaak. Het meeste vlees in onze pakketten wordt in het vacuüm (nat) gerijpt om de pakketten zo betaalbaar mogelijk aan te kunnen bieden. Daarnaast hebben we soms ook “dry-aged” specials waar het vlees nog een week langer gerijpt wordt in afgesloten klimaatkamers, waardoor het vlees in totaal 28 dagen heeft om droog te rijpen.

Zijn jullie vacuümzakken sous vide bestendig?

Jazeker, tot 70 graden Celsius.

Mogen we je ergens mee helpen?

Ons team staat altijd klaar om je vragen te beantwoorden. We horen graag van je!

Koopeenkoe.nl
Onderdeel van Crowdbutching.com BV
Rijksstraatweg 9C
1396 JC Baambrugge
KvK nummer 58587950
BTW nummer NL8531.01.814.B01