Vragen

Hoe gaat het met de slachthuizen van Grutto?

De afgelopen week zijn slachthuizen volop in het nieuws omdat daar brandhaarden zijn aangetroffen van het Corona-virus. Belangrijke redenen hiervoor zijn dat er veel Oost-Europese werknemers in grootschalige slachthuizen werken, die samen wonen en reizen.

Omdat we veel vragen krijgen over hoe dat in onze slachthuizen zit, willen we hier graag duidelijkheid over scheppen. In onze slachthuizen zorgen we ervoor dat we op een veilige manier werken. Er werken minder mensen, die niet samen wonen of reizen, er worden zeer strenge hygiëneregels gehanteerd en er is genoeg ruimte op de werkvloer om afstand van elkaar te houden. Er is geen enkele medewerker met het Corona-virus besmet.

We begrijpen de ernst van de situatie. Daarom volgt hieronder specificatie van de maatregelen van onze slachthuizen en slagers:

Slachterij Worst:

 • Er zijn looproutes voor het personeel om ervoor te zorgen dat er voldoende afstand gehouden wordt.
 • Het personeel wordt per steekproef gecontroleerd op ziekteverschijnselen.
 • Het personeel heeft vaste plekken op anderhalve meter naast elkaar in de slachterij en in de kantine.
 • Er wordt gewerkt met mondkapjes en handschoenen.
 • Door het gebouw hangen pamfletten met het reglement.

Poelier Pieter van Meel:

 • Het personeel houdt anderhalve meter afstand van elkaar.
 • Bij binnenkomst wordt iedereen gecontroleerd op ziekteverschijnselen.
 • Het management controleert of iedereen zich aan de regels houdt.
 • Door het gebouw hangen instructies.

Leveringstijden

Vlak voor de week waarin we leveren, krijg je een e-mail om je er aan te herinneren dat je pakket er aan komt en krijg je de mogelijkheid om eventueel een ander levermoment te kiezen.

De avond voor het pakket wordt verstuurd ontvang je een mail met een track and trace link om te kunnen zien hoe laat het pakket bezorgd wordt. Hierin wordt je ook geïnformeerd over eventuele vertragingen van de bezorging, dus houd deze link goed in de gaten!

ONZE BEZORG VENSTERS

 • Donderdag tussen 17:00-22:00 uur
 • Vrijdag tussen 08:00-22:00 of tussen 17:00-22:00
 • Zaterdag tussen 08:00 en 14:00 uur

Contactloze bezorging

De bezorgers van onze logistieke partner Leen Menken, houden een veilige afstand en zetten het pakket voor de deur en tekenen zelf voor ontvangst, dit hoeft u niet te doen. De bezorgers hebben desinfecterende handgel en doekjes, en gebruiken die regelmatig.

Hoe werkt het bestelproces?

Op Koopeenkoe.nl koop je samen met anderen een koe. De koe wordt pas opgehaald bij de boer en geslacht als de koe 100% verkocht is. Het duurt ongeveer 4 weken van bestellen tot leveren. Dit komt omdat de koe eerst helemaal verkocht moet worden. Daarna wordt het vlees minimaal drie weken gerijpt, in stukken gesneden, gevacuumeerd en gekoeld verzonden.

Tijdens dit hele proces houden we je op de hoogte van jouw koe doormiddel van vier e-mails.

 1. Je krijgt bericht als de hele koe, waarvan jij een deel hebt besteld, is verkocht. Dit duurt meestal één week.
 2. We informeren je wanneer je koe geslacht, gerijpt en uitgeleverd wordt (drie weken voor de leverdatum weet je dus al exact op welke dag je pakket komt).
 3. Vlak voor de week waarin we leveren, krijg je een e-mail om je er aan te herinneren dat je koe er aan komt en krijg je de mogelijkheid om eventueel een ander levermoment te kiezen.
 4. De avond voor het pakket wordt verstuurd ontvang je een mail met een track and trace link om te kunnen zien hoe laat het pakket bezorgd wordt. Hierin wordt je ook geïnformeerd over eventuele vertragingen van de bezorging, dus houd deze link goed in de gaten!

Wij leveren met een leverancier die rijdt met gekoelde busjes en het pakket vers bij je bezorgt.

Hoe kan ik mijn leverdag & gegevens wijzigen?

Bij bestellen kun je een leverdag kiezen. Wil je het levermoment veranderen? Dat is makkelijk! Je kunt wijzigingen in je levering doorgeven door in te loggen in Mijn Account bovenaan de website. Daar kun je met een klik op de knop een ander levermoment kiezen.

Je kunt wijzigen doorgeven tot donderdagmiddag 16:00 de week voor je levering. Is dat al geweest? Stuur dan even een berichtje naar vragen@grutto.com en we zorgen dat je alsnog je pakket ontvangt!

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben?

Ben je niet thuis? Dan proberen we je pakket te bezorgen bij de buren. Als dat ook niet lukt, nemen we het pakket weer mee. Het vleespakket wordt dan gekoeld bewaard zodat we de volgende dag nog eens kunnen proberen om het bij je te bezorgen.

Wil je het levermoment veranderen? Dat kan tot een aantal dagen voor je levering. Je kunt wijzigingen in je levering doorgeven door in te loggen in je account bovenaan de website. Daar kun je met een klik op de knop een ander levermoment kiezen.

Je kunt wijzigingen doorgeven tot donderdagmiddag 16:00 de week voor je levering. Is dat al geweest? Stuur dan even een berichtje naar vragen@grutto.com en we zorgen dat je alsnog je pakket ontvangt!

Kan ik jullie bellen?

Zeker! Je kunt ons bellen op 0294-224200. We zijn telefonisch bereikbaar op:

 • Maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur

Kan ik stukken vlees bijbestellen?

Nee, helaas. Wij vinden het belangrijk dat alles van de koe wordt verwerkt en er niets wordt verspild. Daarom verwerken we haar vlees horizontaal, dat betekent van de voorkant naar de achterkant. Elk pakket bevat dezelfde stukken vlees. Je kunt wel kiezen hoe je de gehakt producten wil indelen. Je hebt de keuze uit gehakt, hamburgers of chipolataworstjes. Je kunt de verhouding van het gehakt vlees zelf naar smaak bepalen.

Er zijn enkele stukken in de koe waar er te weinig van zijn om over 30+ pakketten te verdelen. Die kun je daarom gratis toevoegen aan je pakket. Hierbij hanteren we het ‘first come, first serve’ principe. We hebben per koe tong, hart, lever, mergpijp, staart en botten te vergeven.

Wil je deze stukken graag bij je pakket bestellen? Stuur dan een mailtje naar vragen@grutto.com na je bestelling en vermeld je product keuze en order nummer. Je kunt 2 producten kiezen.

Hoe werkt de gehakt keuze?

We verwerken de koe horizontaal. Van kop tot staart. Het grootste gedeelte van het vlees wordt gesneden in mooie snijvlees producten zoals biefstuk, rosbief en stooflappen. Bij het fileren van het vlees blijven er kleine stukjes vlees over, deze snijresten verwerken we tot gehakt.

Het gehakt wordt per week verwerkt in pakjes gehakt, hamburgers en worstjes. Omdat de gehaktmolens niet werken met een kleine hoeveelheid vlees, wordt het gehakt van alle koeien in een betreffende leverweek gezamenlijk verwerkt.

Per pakket kun je een vast aantal gehakt pakketjes kiezen. Je hebt de keuze tussen meerdere soorten gehaktproducten van ongeveer 240 gram per pakje. Kies bijvoorbeeld voor 3 pakjes gehakt, 2 pakjes worst en 4 pakjes hamburgers. Geniet voortaan dus van jouw favoriete gehaktproducten!

Hoe worden de dieren verzorgd?

We werken alleen met boeren die we kennen. Goede boeren, die met veel liefde hun dieren verzorgen. Elke boer verzorgt zijn of haar dieren een beetje anders maar ze doen het allemaal vanuit een hart voor dieren en duurzaamheid.

Geen van onze boeren gebruiken preventive antibiotica. De koeien krijgen hoofdzakelijk gras en worden bijgevoederd met (grotendeels eigen) tarwe, bietenpulp en bierbostel.

In het voorjaar, de zomer en de nazomer zijn de koeien buiten en hebben ze de mogelijkheid om naar binnen te gaan in de prachtige, unieke stallen.

Als een van onze koeien zwanger is mag ze het kalfje baren en dan blijven ze nog 6-9 maanden samen lopen.

Heb je nog meer vragen? Of wil je een keertje langskomen op de boerderij? Laat het ons weten. Een boerderij bezoek is alleen mogelijk in groepsverband. Stuur een mail naar vragen@grutto.com en wij nemen contact met je op.

Blijven de kalveren bij de moeder?

Bij het vleesvee blijven de kalveren bij de moeder tot ze ongeveer 6 maanden oud zijn. Bij dubbeldoelkoeien worden de kalveren altijd eerder weggehaald bij de moeder. Dit heeft twee belangrijke oorzaken:

 1. Een koe die gemolken wordt heeft meer melk dan één kalf op kan drinken. Een kalf drinkt maar één speen leeg, waardoor de andere spenen dan melk druppelen. Hierdoor kunnen bij de moeder snel uierontstekingen optreden, dit is erg pijnlijk voor de koe en maakt de koe ziek.
 2. Een koe en een kalf hebben binnen andere wensen voor huisvesting. Een kalf heeft beschutting en warmte nodig, en voelt zich het meest prettig bij een temperatuur van 15-20 graden Celsius . Kalveren kunnen bij te snelle luchtstromen (tocht) snel luchtweg problemen krijgen. Een koe daarentegen, heeft juist frisse, koele lucht en veel ruimte nodig, en voelt zich het meest prettig bij een temperatuur van 5-10 graden Celsius.

Om ziektes te voorkomen en aan de behoeftes van het kalf te kunnen voldoen is het dus beter om koe en kalf apart te huisvesten.

Met welke boeren werken jullie samen?

We werken met veel verschillende boeren. Sommige houden dubbeldoel rassen en andere juist hele specifieke vleesrassen. Onze boeren zorgen allemaal goed voor hun dieren en voor het milieu en sommige werken geheel biologisch. Je kunt meer over de boeren lezen op onze boeren pagina. Heb jij al een favoriete boer?

Zoekt één van jullie boeren nog een vrouw?

Boer zoekt vrouw! Ja, ook wij zijn fan. We krijgen regelmatig mailtjes of onze boeren nog single zijn. Helemaal begrijpelijk natuurlijk, want onze boeren zijn super leuk! Maar helaas, al onze boeren hebben hun liefde al gevonden.

Is het vlees biologisch?

We bieden de keuze tussen biologisch gecertificeerde koeien en niet gecertificeerde koeien. Het hoofdzakelijke verschil tussen de koeien is het voer dat ze krijgen.

De biologisch gecertificeerde koeien krijgen uiteraard biologisch geteeld voer.
De koeien van onze niet bio boeren krijgen geen officieel biologisch geteeld voer. Ze eten een mix van gras en kruiden. Dit gras wordt natuurlijk bemest zonder gebruik van kunstmest.

De enige reden dat deze boeren geen biologisch keurmerk hebben, is dat ze juist eigen gras gebruiken en geen gecertificeerd voer. Feitelijk kan het niet veel puurder worden dan een onbespoten weide.

Onze classic, luxe en bio koeien zijn dus allemaal goede duurzame keuzes.

Waarom mis ik sommige vleesstukken in de pakketten?

Sommige 'luxe vleesstukken' (zoals de longhaas of picanha, bijvoorbeeld) zul je niet terugvinden in onze pakketten. Dit is omdat het niet mogelijk is deze gelijkmatig te verdelen in het aantal 'kop-tot-staart' pakketten dat wij van één koe kunnen maken. Dit komt doordat er meestal meer pakketten gemaakt kunnen worden dan het aantal beschikbare 'luxe vleesstukken' uit één koe.

Hoe wordt mijn koe geslacht?

De koeien worden geslacht door Slachterij Henk Worst met veel respect voor het dier en het vak. Dit gebeurt kleinschalig en artisanaal. Het BNN programma De Social Club is komen kijken bij de slacht. Wil je zien hoe dat gebeurd? Bekijk dan hier het filmpje. De koeien zijn meestal tussen de 5 jaar en 8 jaar als ze worden geslacht, afhankelijk van hun gewicht.

Hoe lang kan ik het vlees bewaren?

Na ontvangst kun je het verse vlees een paar dagen bewaren in de koelkast. Als je het vlees invriest, kun je er nog veel langer van genieten. Je kunt het vlees uit je pakket wel een jaar lang in de vriezer bewaren. De stickers op het vlees vermelden de uiterste houdbaarheidsdatum van jouw vlees, zowel voor het bewaren in de koelkast na ontvangst, als voor het bewaren in de vriezer. Als je het vlees ontdooit, kun je het afgesloten een paar dagen in de koelkast bewaren. Tip: Je kunt natuurlijk ook gewoon een portie eten die over is na een heerlijk maal invriezen voor een later moment.

Past mijn pakket in de vriezer?

In een normale vriezer die je bij elke witgoedwinkel kunt kopen, past het vlees in 1 lade, omdat het heel efficiënt is ingepakt. Een klein (3,1 KG) pakket past in een halve lade.

Wist je dat de kwaliteit van het vlees niet achteruit gaat als je het invriest? Omdat we het vlees rijpen, verdwijnt er wat vocht uit het vlees waardoor het in de vriezer langer goed blijft. Het vlees blijft op die manier een jaar lang goed in de vriezer.

Hoe kan ik het vlees het beste ontdooien?

Het beste is om het vlees een dag van tevoren uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen, zodat het rustig kan ontdooien. Er kan water van het pakje smelten, dus het is verstandig om het vlees op een bord of schaal te leggen. Heb je haast en wil je het vlees snel ontdooien, leg dan de bevroren producten in gesloten verpakking in een bak met koud water. Binnen 10 -15 minuten is het volledig ontdooid, zonder verlies van kwaliteit. Ontdooi het vlees liever niet in de magnetron, want daar wordt het vlees taai van!

Welke toevoegingen gebruiken jullie in het vlees? (allergie-informatie)

Wij gebruiken geen e-nummers, suiker, bindmiddelen of andere middelen die niets met vlees te maken hebben. Al het vlees is glutenvrij, maar het is wel geproduceerd in een ruimte waar op andere tijden ook gluten worden gebruikt in de productie. Verder is al ons vlees 100% lactosevrij!

Aan enkele producten zoals hamburgers & worstjes voegen we zout, peper en kruiden toe, hieronder vind je een overzicht van alle producten met kruiden. Elk afzonderlijk pakje vlees heeft een sticker met daarop de ingrediënten en voedingswaarden.

Product Ingrediënten Voedingswaarden
Gehakt met 1% zeezout Rundvlees (99,01%), zeezout (0,99%). Energie: 928 kJ / 223 kcal
Vetten: 16,3 g (waarvan verzadigde vetzuren: 6,9 g)
Koolhydraten: 0,2 g (waarvan suikers: 0,2 g)
Eiwitten: 18,7 g
Zout: 1,2 g
Tartaar met 1% zeezout Rundvlees (99%), zeezout (1%). Energie: 451 kJ / 107 kcal
Vetten: 1,8 g (waarvan verzadigde vetzuren: 0,7 g)
Koolhydraten: 0,0 g (waarvan suikers: 0,0 g)
Eiwitten: 22,7 g
Zout: 1,1 g
Hamburgers Rundvlees (97%), zongedroogde tomaat in olie, zeezout, uipoeder*, witte peper*. Energie: 937 kJ / 225 kcal
Vetten: 16,5 g (waarvan verzadigde vetzuren: 6,9 g)
Koolhydraten: 0,6 g (waarvan suikers: 0,3 g)
Eiwitten: 18,5 g
Zout: 1,2 g
Tropische hamburgers Rundvlees (99%), paprikapoeder*, uienpoeder*, koriander*, gember*, steranijs*, thijm*, komijnzaad*, knoflookpoeder*, cayennepeper*, chili peper*, basilicum*, cardamom*, kruidnagel*, zeezout. Energie: 946 kJ / 228 kcal
Vetten: 16,4 g (waarvan verzadigde vetzuren: 6,9 g)
Koolhydraten: 0,8 g (waarvan suikers: 0,3 g)
Eiwitten: 18,8 g
Zout: 0,3 g
Chipolataworstjes Rundvlees (98%), zeezout, paprikapoeder*, koriander*, uienpoeder*, knoflookpoeder*, cayennepeper*, schapendarm. Energie: 932 kJ / 224 kcal
Vetten: 16,3 g (waarvan verzadigde vetzuren: 6,9 g)
Koolhydraten: 0,5 g (waarvan suikers: 0,3 g)
Eiwitten: 18,6 g
Zout: 1,3 g
Merguez worstjes Rundvlees (98%), kruiden en specerijen* (zeezout, paprikapoeder*, cayennepeper*, koriander*, knoflookpoeder*, uienpoeder*, natuurlijk paprika aroma, natuurlijk rozemarijn aroma), schapendarm. Energie: 935 kJ / 225 kcal
Vetten: 16,3 g (waarvan verzadigde vetzuren: 6,9 g)
Koolhydraten: 0,5 g (waarvan suikers: 0,3 g)
Eiwitten: 18,7 g
Zout: 1,2 g
Bio gehakt met 1% zeezout Rundvlees* (99,01%), zeezout (0,99%). Energie: 928 kJ / 223 kcal
Vetten: 16,3 g (waarvan verzadigde vetzuren: 6,9 g)
Koolhydraten: 0,2 g (waarvan suikers: 0,2 g)
Eiwitten: 18,7 g
Zout: 1,2 g
Bio tartaar met 1% zeezout Rundvlees* (99%), zeezout (1%). Energie: 451 kJ / 107 kcal
Vetten: 1,8 g (waarvan verzadigde vetzuren: 0,7 g)
Koolhydraten: 0,0 g (waarvan suikers: 0,0 g)
Eiwitten: 22,7 g
Zout: 1,1 g
Bio hamburgers Rundvlees* (97%), zongedroogde tomaat in olie*, zeezout, uipoeder*, witte peper*. Energie: 937 kJ / 225 kcal
Vetten: 16,5 g (waarvan verzadigde vetzuren: 6,9 g)
Koolhydraten: 0,6 g (waarvan suikers: 0,3 g)
Eiwitten: 18,5 g
Zout: 1,2 g
Bio tropische hamburgers Rundvlees* (99%), paprikapoeder*, uienpoeder*, koriander*, gember*, steranijs*, thijm*, komijnzaad*, knoflookpoeder*, cayennepeper*, chili peper*, basilicum*, cardamom*, kruidnagel*, zeezout. Energie: 946 kJ / 228 kcal
Vetten: 16,4 g (waarvan verzadigde vetzuren: 6,9 g)
Koolhydraten: 0,8 g (waarvan suikers: 0,3 g)
Eiwitten: 18,8 g
Zout: 0,3 g
Bio chipolataworstjes Rundvlees* (98%), zeezout, paprikapoeder*, koriander*, uienpoeder*, knoflookpoeder*, cayennepeper*, schapendarm. Energie: 932 kJ / 224 kcal
Vetten: 16,3 g (waarvan verzadigde vetzuren: 6,9 g)
Koolhydraten: 0,5 g (waarvan suikers: 0,3 g)
Eiwitten: 18,6 g
Zout: 1,3 g
Bio merguez worstjes Rundvlees* (98%), kruiden en specerijen* (zeezout, paprikapoeder*, cayennepeper*, koriander*, knoflookpoeder*, uienpoeder*, natuurlijk paprika aroma, natuurlijk rozemarijn aroma), schapendarm. Energie: 935 kJ / 225 kcal
Vetten: 16,3 g (waarvan verzadigde vetzuren: 6,9 g)
Koolhydraten: 0,5 g (waarvan suikers: 0,3 g)
Eiwitten: 18,7 g
Zout: 1,2 g
Wagyu hamburgers Wagyu rundvlees (97%), zongedroogde tomaat in olie, zeezout, witte peper*, uipoeder*.. Energie: 936 kJ / 225 kcal
Vetten: 16,5 g (waarvan verzadigde vetzuren 6,9 g)
Koolhydraten: 0,6 g (waarvan suikers 0,3 g)
Eiwitten: 18,5 g
Zout: 1,2 g
Wagyu chipolataworstjes Wagyu rundvlees (99%), zeezout, witte peper, schapendarm. Energie: 1543 kJ / 373 kcal
Vetten: 33,3 g (waarvan verzadigde vetzuren 12,7 g)
Koolhydraten: 4,5 g (waarvan suikers 2,13 g)
Eiwitten: 13,7 g
Zout: 1,3 g
Wagyu beef burgers Wagyu rundvlees (99%), zeezout, witte peper Energie: 1545 kJ / 373 kcal
Vetten: 33,5 g (waarvan verzadigde vetzuren 12,8 g)
Koolhydraten: 4,0 g (waarvan suikers 1,97 g)
Eiwitten: 13,8 g
Zout: 1,3 g
Lamsshoarma Lamsvlees (97%), Bio Shoarmakruiden (3%) Energie: 787 kJ / 188 kcal
Vetten: 5,3 g (waarvan verzadigde vetzuren 5,3 g)
Koolhydraten: 0,8 g (waarvan suikers 0,1 g)
Eiwitten: 21,8 g
Zout: 1,1 g
Lamsgehakt Lamsvlees (99%), zeezout (1%) Energie: 846 kJ / 203 kcal
Vetten: 14,0 g (waarvan verzadigde vetzuren 7,1 g)
Koolhydraten: 0,0 g (waarvan suikers 0,0 g)
Eiwitten: 19,2 g
Zout: 0,7 g
Lamsburgers Lamsvlees (98,4%), zeezout (1%), biologische lamsvleeskruiden (0,6%)(rozemarijn, komijnzaad, koriander, basilicum, tijm, gemberpoeder, zwarte peper, uienpoeder, curcuma) Energie: 845 kJ / 203 kcal
Vetten: 14,0 g (waarvan verzadigde vetzuren 7,0 g)
Koolhydraten: 0,2 g (waarvan suikers 0,0 g)
Eiwitten: 19,1 g
Zout: 1,1 g
Lamsmerquez Lamsvlees (98%), Bio Merquezkruiden (2%) Energie: 849 kJ / 204 kcal
Vetten: 14,0 g (waarvan verzadigde vetzuren 7,0 g)
Koolhydraten: 0,2 g (waarvan suikers 0,0 g)
Eiwitten: 19,1 g
Zout: 1,1 g
* = van biologische oorsprong

Hoe en waarom rijpen jullie het rundvlees?

We rijpen het vlees minimaal 21 dagen. Dit rijpingsproces is onmisbaar voor de beste smaak en malsheid. Natuurlijke enzymen breken bij een temperatuur van boven de 1 graden Celsius de celwanden van het vlees af, waardoor het mals en zacht van structuur wordt. Daarnaast verdwijnt er door dit proces ook vocht uit het vlees. Hierdoor wordt het vlees intenser en voller van smaak, zoals sommigen dat van vroeger nog gewend zijn. Je zou het kunnen vergelijken met een goede wijn die op dronk moet zijn voor de beste smaak. Het meeste vlees in onze pakketten wordt in het vacuüm (nat) gerijpt om de pakketten zo betaalbaar mogelijk aan te kunnen bieden. Daarnaast hebben we soms ook “dry-aged” specials waar het vlees nog een week langer gerijpt wordt in afgesloten klimaatkamers, waardoor het vlees in totaal 28 dagen heeft om droog te rijpen.

Zijn jullie vacuümzakken sous vide bestendig?

Jazeker, tot 70 graden Celsius.

Waarom gebruiken jullie plastic als vleesverpakking?

Dit doen wij om het vlees gekoeld, hygiënisch en betaalbaar te kunnen vervoeren. Als we papier of karton konden gebruiken i.p.v. plastic hadden we dat allang gedaan...

Verder staat de markt voor duurzame vleesverpakkingen echt nog in de kinderschoenen. Hierdoor zijn plastic alternatieven vaak erg prijzig of van mindere kwaliteit, en gaan dus ten koste van de betaalbaarheid en/of veiligheid van onze producten.

Terwijl we wachten op betaalbare, duurzame alternatieven hebben we ervoor gezorgd dat het plastic in onze verpakkingen zo dun mogelijk is om ons verbruik te minimaliseren. Ook spreken we regelmatig met onze leveranciers om uit te zoeken hoe we onze verpakkingen continu duurzamer kunnen maken en het milieu zo min mogelijk belasten.

Wat gebeurt er als een koe te licht of te zwaar is?

Onze boeren geven altijd een geschat gewicht door van de koeien die we aanbieden op de website. Zo kunnen we berekenen hoeveel pakketten we uit een specifieke koe kunnen verkopen.

Soms is een koe zwaarder dan geschat. Als dit zo is proberen we bestelling van een andere koe die op dat moment op de website staat door te schuiven naar de koe die zwaarder was dan geschat. Als we dat doen wordt je uiteraard geïnformeerd via de mail over deze verandering. Zo weet je wat je koe nummer uiteindelijk is geworden en waarom dit is veranderd.

Soms is een koe lichter dan geschat. Als het veel scheelt zetten we pakketten door naar een andere koe. Ook hier wordt je dan over geïnformeerd via de mail. Als er een klein beetje vlees tekort komt vullen we het zoveel mogelijk aan met andere koeien die in dezelfde week geslacht en geleverd worden. Soms vullen we het ontbrekende vlees aan met vlees dat we inkopen bij ons moederbedrijf Lindenhoff. Dit is uiteraard altijd van hoogwaardige koeien.

Hoe oud worden de lammeren?

De lammeren worden tussen de 3,5 en 7 maanden oud. Ze worden geslacht op Texel door slachtbedrijf Boschma, met veel respect voor het dier en het vak. Omdat dit op het eiland zelf gebeurt, hoeven de lammeren niet lang vervoerd te worden.

Komen al jullie koeien uit Nederland?

Alle koeien die wij aanbieden worden ingekocht bij een Nederlandse boerderij, waar ze uitstekend verzorgd worden en in rust mogen leven. De meeste koeien zijn ook in Nederland geboren, maar niet allemaal. Het is gebruikelijk voor koeien om meerdere eigenaren te hebben gehad. Zo kan het wel eens voorkomen dat je een pakket ontvangt waar het land van oorsprong van het vlees een ander land is dan Nederland (bijv. België, Duitsland, Luxemburg, of Frankrijk). Dit gebeurt soms als de koe op jonge leeftijd is ingekocht bij een boerderij uit één van onze buurlanden en naar een Nederlandse boerderij is vervoerd.

Mogen we je ergens mee helpen?

Ons team staat altijd klaar om je vragen te beantwoorden. We horen graag van je!

Koopeenkoe.nl
Onderdeel van Crowdbutching.com B.V.
Rijksstraatweg 9C
1396 JC Baambrugge
KvK nummer 58587950
BTW nummer NL8531.01.814.B01