Beschrijving
KERST SPECIAL

Let op! Dit is de laatste Wagyu.


Ons special koe vlees pakket bestaat uit topvlees van unieke vleesrassen. Het zijn specifieke rassen die bijna niet verkrijgbaar zijn. Oorspronkelijke rassen die nauwelijks zijn veredeld. Dit speciale Wagyu kerstpakket wordt voor de kerst vers geleverd. Zo kook jij met de feestdagen de sterren van de hemel.

Dit pakket kost je € 139,95 voor 3,5 kilo vlees (gratis thuisbezorgd). 13 maaltijden voor € 139,95 is zeer betaalbaar voor marble grade 7-8 Wagyu vlees. Het vlees is zeer exclusief omdat er maar weinig volbloed Wagyu runderen in Nederland zijn. Wij kunnen het zo betaalbaar aanbieden omdat we direct van de boer en van kop tot staart leveren. Dit pakket is gebaseerd op 2 personen, dat is € 5,30 exclusief wagyuvlees per persoon per maaltijd!

De gewichten vermeld bij alle stukken vlees zijn streefgewichten, we streven ernaar de stukken vlees op dit gewicht te snijden. Het is echter handwerk en de slagers snijden op het oog, dus het kan hier en daar wel eens afwijken.


Kerst Special: Volbloed Wagyu (Grade 7-8)

Wagyu Logo Top vlees van volbloed Wagyu-runderen die een goed leven hebben gehad, zoals je van ons gewend bent met veel ruimte buiten in het weiland èn binnen in de vrijloopstal. In de kudde blijven koeien en kalveren bij elkaar en ze eten speciaal geselecteerd voer; En dat proef je! Koopeenkoe.nl werkt samen met Het Koeienhuis in Benningbroek (NH). De edele wagyu koeien worden vertroeteld op het bedrijf van Wendy en Klaas Vlaar.

Uniek aan Wagyu is de fijne marmering in het vlees. Marmering staat voor de fijne witte vetadertjes die door het vlees lopen. De marmering is verdeeld over 12 grades, des te hoger de grade des te beter de marmering. De 12 grades worden bepaald aan de hand van de Japanse Beef Marbling Standard, die van 1 tot 12 loopt. Onze Wagyu koeien zijn premium gemarmerd met een marble score van 7-8.

Aan de smaak van het vlees is de afgelopen jaren hard gewerkt. Inmiddels hebben we een product waar we zeer trots op zijn en de consument graag van laten genieten; een puur, mooi, duurzaam en eerlijk product dat zeer smaakvol is en weinig tot geen toevoegingen nodig heeft. Een ingrediënt dat niet mag ontbreken in de keuken van liefhebbers van (h)eerlijk eten.


Over de boer

In de zomer lopen de Wagyu’s buiten in het land, samen met hun kalfjes. Dit is een prachtig gezicht. In de winter lopen de Wagyu-koeien in De Koeientuin. Deze bijzondere vrijloopstal is speciaal voor de Wagyu’s gebouwd, zodat de volwassen runderen en hun kalfjes samen heerlijk vrij rond kunnen lopen tussen de fruitbomen.

  • Boeren Wendy en Klaas Vlaar.
  • Wagyu koeien op de weg
  • Wagyu koe en kalf in de weide
  • Wagyu massage borstel

Ook duurzaamheid verliezen we niet uit het oog, daarom krijgen de Wagyu runderen alleen voedsel dat niet gebruikt wordt voor menselijke consumptie, zo dicht mogelijk in de buurt geteeld wordt en niet genetisch aangepast is.

De naam Wagyu betekent ‘Japanse koe’. ‘Wa’ staat voor Japan en ‘gyu’ voor rund. Eeuwenlang waren Japanners voornamelijk viseters. Hun runderen hielden ze alleen voor het werk op de rijstvelden en voor transport in de mijn- en bosbouw. De Wagyu’s werden dus gefokt om hun spierkracht en uithoudingsvermogen en ze moesten mak zijn.


Reviews

Mogen we je ergens mee helpen?
Ons team staat altijd klaar om je vragen te beantwoorden. We horen graag van je!